14.3 C
Amposta

Les noves restriccions es fan notar al centre comercial de Tortosa

Restauradors i botiguers de Tortosa estan preocupats per la recomanació de Salut de no sortir de casa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimarts, primer dia de noves restriccions a Tortosa per contenir la propagació de la covid-19, s’ha fet notar en bars i botigues. El risc de rebrot segueix sent el més alt de Catalunya a la ciutat – 1429,26 punts- i l’afluència a les terrasses i al centre comercial ha estat molt inferior a l’habitual d’un dimarts. Tot i això, comerciants i restauradors insisteixen que les mesures preventives i els protocols no s’han deixat de complir i que es pot seguir comprant i consumint amb seguretat. Hi ha preocupació sobretot en com afectarà el missatge que la gent es quedi a casa i pels mesos que estan per venir, sobretot per aquells a qui les terrasses i espais oberts els han permès treballar força.

A mig matí d’aquest dimarts, al centre comercial de Tortosa, la majoria de terrasses dels bars que estaven oberts, estaven buides o amb molt pocs clients. El missatge de Salut i dels alcaldes perquè a Roquetes, Amposta i la capital ebrenca no se surti de casa si no és necessari s’ha fet notar just quan s’han començat a aplicar les mesures especials del Procicat per intentar reduir el risc de rebrot, que segueix disparat a les Terres de l’Ebre, en 423,44 punts. Tortosa segueix sent la ciutat amb l’índex més alt però a Amposta i Roquetes també segueix enfilat – 495 i 1075, respectivament-.

Justament aquestes indicacions a no sortir són les que preocupen el sector de la restauració, el comerç i els serveis. “El que ens fa molta por és aquest consell a la ciutadania que es quedi a casa. Nosaltres venim a treballar i qui ens entrarà per la porta, no ho sabem”, ha lamentat Marc Duran, propietari del restaurant la Torreta de Remolins de Tortosa. De moment, als bars, aquest dimarts al matí, els clients apareixien en comptagotes. “L’afluència de gent ha començat a baixar. S’ha notat. Esperem que la situació millori, crec que la gent està conscienciada i no té tanta por com uns mesos enrere”, ha dit Víctor Pérez, propietari de la Cafeteria Vips.

Les limitacions d’aforament al 50% no els espanten. S’han anat complint estrictament totes les mesures i protocols que els han demanat però aquest dimarts han tornat a treure els mestres per assegurar-se de complir les distàncies entre taules. “Les mesures, en realitat, no s’han endurit tant, amb un 50% d’aforament ja estàvem contents”, ha destacat Duran. “Tinc la sort que tinc molt lloc a la plaça –plaça Alfons XII- i puc ampliar la terrassa i apartar les taules tant com calgui. Això m’afavoreix”, ha reconegut Pérez. Altres negocis, sense terrassa o amb taules a les voreres ho tenen més complicat i també hi ha establiments que amb la prohibició de consumir a les barres, notaran una davallada de la caixa.

Des de la setmana passada, a la restauració ja s’havia fet notar la limitació de 6 persones per grup social. “Amb això la ciutadania ha entès molt més la manera de sortir. Al principi, a l’estiu hi havia hagut una alegria que tots havíem portat en excés però ara ha canviat la manera de veure els grups”, ha apuntat Duran. No han tingut temps encara per valorar si això ha tingut un efecte dissuasiu a l’hora de sortir a menjar fora i esperen amb incertesa el pròxim cap de setmana, amb un festiu dilluns que l’allarga i en un moment en què el sector turístic al territori estava a l’alça. “La incògnita és constant amb la pandèmia”, ha afegit el restaurador.

Al comerç el missatge és clar: els protocols s’han complert escrupolosament i se seguiran complint. Entenen que en un “moment difícil” com l’actual no es pot “abaixar la guàrdia”, però la presidenta de la Federació de Comerç i Serveis de Tortosa, Maria José Ferré, ha enviat un missatge de tranquil·litat. “Si cal, en aquest moment més complicat tornem a explicar a la gent què fem i ho farem si cal amb més èmfasi perquè surtin a fer les seves compres o a complir les seves necessitats amb totes mesures de seguretat per part del comerç. Si ho fem així, ens en sortirem ràpidament com estàvem fent”, ha insistit Ferré.

La presidenta de Fecotor, Maria José Ferré, creu que l’activitat pot continuar amb les mesures preses. Víctor Pérez, responsable d’una cafeteria, admet una certa davallada. Marc Duran, restaurador, destaca la seguretat dels establiments.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -