14.3 C
Amposta

Les II Jornades d’Arqueologia de les Terres de l’Ebre, de l’11 al 13 de novembre a Tortosa i Ulldecona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les II Jornades d’Arqueologia de les Terres de l’Ebre es faran els dies 11, 12 i 13 de novembre a Tortosa i a Ulldecona. L’objectiu és presentar, difondre i remarcar la tasca efectuada pels diferents col·lectius que desenvolupen activitats arqueològiques a les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre.

Són un espai de trobada i reflexió obert a professionals de l’arqueologia, a estudiosos de la història del territori ebrenc i, en definitiva, a qualsevol persona interessada en aquesta temàtica. Enguany s’hi exposaran els resultats dels treballs d’arqueologia i paleontologia desplegats al territori en el marc dels projectes de recerca quadriennals dels períodes 2014-2017 i 2018-2021. Així mateix, també es faran públics els resultats de les intervencions preventives i d’urgència dutes a terme fins ara al territori.

Les Jornades han estat coorganitzades pels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre i el Servei del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de la Direcció General del Patrimoni Cultural, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Museu de les Terres de l’Ebre, i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ulldecona.

El divendres 11 tindrà lloc un primer bloc de les Jornades dedicat a la prehistòria, amb dues ponències sobre la dinàmica del poblament en el tram inferior de l’Ebre, que atorgarà un protagonisme merescut a les darreres recerques realitzades per l’equip d’investigadors GRAMPO-SAPPO del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquestes exposicions aniran acompanyades dels treballs duts a terme en conjunts d’art rupestre pels especialistes Ramon Viñas, Juan Ruiz, Albert Rubio i Eudald Guillamet.

El dissabte dia 12 es farà un segon bloc dedicat a la protohistòria, amb un ampli ventall d’intervencions i comunicacions. A la tarda, s’exposaran comunicacions centrades en el món romà i tardoantic, amb especial atenció a la intervenció feta a l’Espai Cota Zero, l’espai arqueològic generat a Tortosa a sota de l’actual plaça de la Catedral.

I, finalment, el diumenge 13, les Jornades es traslladaran al castell d’Ulldecona, amb un tercer bloc amb comunicacions sobre els períodes medieval i modern. En col·laboració amb l’Ajuntament d’Ulldecona, s’ha previst una visita a la fortificació a fi de conèixer els últims treballs de restauració duts a terme i presentar el projecte de visites amb ulleres de realitat virtual.

En les actes es recolliran totes les comunicacions presentades durant les Jornades, així com la resta d’intervencions portades a terme des de l’any 2016.

Més informació i inscripcions a la web arqueologia.tte.cat.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -