14.3 C
Amposta

Les conclusions del Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània es publicaran en una revista científica

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

D.T.- Les conclusions del primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània que va reunir, el passat dijous i divendres, dies 4 i 5 d’abril, a una vintena d’experts sobre el tema, al Museu del Mar de Sant Carles de la Ràpita, es publicaran en una revista especialitzada en temes científics.

Nutricionistes, economistes, restauradors, cardiòlegs i d’altres científics i experts relacionats amb el sector, van debatre i analitzar els beneficis saludables de la dieta mediterrània. Productes de les Terres de l’Ebre com els de l’horta, l’oli d’oliva, fins i tot el vi i, de manera especial, el peix, són elements indispensables en la gastronomia ebrenca i de la mediterrània i configuren una pauta nutricional que aporta grans beneficis per a la salut de les persones, però també formen part de les nostres tradicions més arrelades. Una forma de menjar que garanteix la salut, segons el que s’ha demostrat en els darrers anys.

La valoració dels experts també coincideix en què el model de la Dieta Mediterrània i, en conseqüència una de les seves varietats, la cuina de l’Ebre, va més enllà d’una pauta de receptes tradicionals de la nostra gastronomia, sinó que forma part d’un estil de vida que beneficia al medi ambient. Tots els ingredients de la Dieta Mediterrània son productes del mar i de la terra i es nodreixen de l’agricultura local, la tradició d’utilitzar productes estacionals i la pesca. I també és garantia de diversitat cultural, ja que les receptes varien en cada indret en concret. Tot plegat garanteix el benestar de les persones com una manera d’entendre l’alimentació, que juntament amb l’exercici físic diari, defineixen un estil de vida saludable.

Al Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània es va parlar també d’actualitzar els coneixements actuals sobre el consum del peix i de la mateixa dieta mediterrània, per tal d’aprofundir en els seus beneficis sobre el seu consum regular i dotar-la de bases científiques sòlides que reforcin i millorin la percepció actual de les bondats i beneficis d’aquesta dieta i, de manera especial, sobre una activitat essencial a la Ràpita com és la pesca.

Durant el fòrum es van realitzar diverses sessions de treball on es van tractar temes relatius a la comercialització del peix, les tendències del mercat, la gastronomia, el consum i els beneficis del peix en la salut, també es va celebrar un showcooking .

El fórum de Pesca Dieta Mediterrània va estar organitzat per la Confraria de Pescadors del Carme i la Organización de Productores Pesqueros. Va ser inaugurat per l’alcalde la població Josep Caparrós, per Ignacio Gandarias, Director General d’Ordenación Pesquera i Acuicultura i Sergi Tudela, Director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, a més d’altres autoritats. L’acte de cloenda va estar presidit per la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. En acabar l’acte va tenir lloc una degustació culinària i una visita a la Llotja.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

El CNA cancel·la la 22ena edició de la Travessia d’Amposta nedant l’Ebre

El Club Natació Amposta (CNA), juntament amb els organismes oficials, han decidit suspendre la 22ena edició de la Travessia d'Amposta nedant l'Ebre - V...

Jesús celebrarà el cap de setmana ‘Ànims i avant’, del 10 al 12 de juliol

Després de diverses reunions amb la Secció de Festes durant el període de confinament, el poble de Jesús durà a terme un cap de...

Rècord històric de parelles reproductores de flamenc al delta de l’Ebre

La colònia de flamencs del Parc Natural del Delta de l’Ebre ha assolit aquesta temporada el rècord històric des que l’espècie va començar a...

Reobre amb nova direcció i nou projecte el termini de matrícules el Centre de Suport Patufets de Roquetes

Durant aquest mes en què s'ha anat patint el confinament a causa de la crisi provocada pel coronavirus, es va publicar una notícia que...

Les mesures per fer front a la crsisi del coronavirus aprovades pel Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar ahir divendres, per unanimitat, el pla de mesures econòmiques, socials i sanitàries per fer...
- Anunci -
- Anunci -