14.3 C
Amposta

Les antigues oficines del port de l’Ametlla de Mar es convertiran en un espai enogastronòmic

El consistori guanya un equipament municipal i prepara un projecte engrescador per ensenyar cuina marinera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ports de la Generalitat ha cedit a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) l’edifici de les antigues oficines del port marítim. És una cessió d’ús per un mínim de 15 anys i per uns 6.000 euros anuals de lloguer. El consistori celebra que el municipi pugui disposar d’aquest nou equipament i prepara un projecte “engrescador” basat en la promoció de la cuina tradicional marinera i els productes del mar, però també en l’enologia i el món del vi. El nou espai enogastronòmic ‘Cuina de Mar’ permetrà oferir tallers i classes pràctiques i ser un pont de trobada del sector. El projecte està valorat en 400.000 euros i s’ha presentat a la Generalitat per fer-lo optar a fons Next Generation, una resolució que s’ha de resoldre ara al novembre.

Com ha explicat l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, “es vol ensenyar a cuinar” perquè no es perdin les “receptes de sempre” de la cuina marinera tradicional, que “no es troben als restaurants” perquè si no s’ensenya “a casa” no es coneixen. El projecte vol ajudar als restaurants, als pescadors i les empreses d’aqüicultura, com Balfegó i la tonyina roja i AcuiDelta i les d’orades i llobarros, per oferir-los un “punt neuràlgic” on treballar plegats. L’Espai Cuina de Mar no es projecta com “una escola reglada”, però s’equiparà amb una cuina professional i vuit espais de treball per poder fer tallers, cursos o demostracions (showcooking).

Per potenciar tota aquesta gastronomia calera i per completar el projecte es vol incloure el món del vi i l’enologia. La idea partirà per posar l’accent, per exemple, en els vins d’àmfora, agafant la relació de poble amb el vi documentada a partir del vaixell del segle II abans de la nostra era, carregat d’àmfores, que va naufragar davant la costa de Bon Capó. L’Ametlla de Mar formava part d’una ruta de transport que passava per les illes de Sicília, Sardenya i les Illes Balears.

“Volem que sigui un punt on treballar i repassar la vinculació històrica de municipi amb l’enologia”, ha remarcat Gaseni. Al poble s’havia cultivat vinya, sobretot de la varietat macabeu i en part del terme amb terrasses de pedra seca, tot i que es va abandonar arran de la plaga de la fil·loxera.

L’Espai Cuina de Mar ocuparà l’edició de 200 metres quadrats està situat al carrer Batlle Pijoan i antigament hi havia les oficines del port. Ports l’ha remodelat i ara ha provat la cessió al consistori.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -