14.3 C
Amposta

L’economia ebrenca es recuperarà de l’impacte de la covid a partir de la primavera vinent

A les comarques ebrenques el VAB va augmentar un 5,1%

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’economia de la demarcació de Tarragona no es recuperarà de l’impacte de la pandèmia fins passat el primer trimestre de l’any vinent. Així, ho ha apuntat Josep Oliver, catedràtic emèrit d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l’Anuari Econòmic Comarcal BBVA 2022. L’estudi, presentat aquest dilluns, destaca que el Camp de Tarragona va liderar l’any passat la recuperació econòmica a Catalunya amb un avenç del 7,4% del Valor Afegit Brut (VAB). 

A les comarques ebrenques el VAB va augmentar un 5,1%, segons indica l’anuari. El sector terciari és el que més s’incrementa amb un 8,6%, mentre que la indústria i la construcció es xifra en un 1,7%. En el cas dels serveis és de 8,6%, situant-se per sobre de la mitjana catalana, i reflectint la “intensa alça” de l’11,1%. De fet, la dinàmica positiva d’aquests serveis es deu a la recuperació de les pernoctacions hoteleres que, després de la “forta contracció” – de 624.000 del 2019 a 330 milers el 2020-, va créixer d’un 61%, fins a 532.000 pernoctacions.

Pel que fa a la millora del VAB industrial, les produccions energètiques, d’aigua i reciclatge que, amb un pes del 71% del VAB del sector, es van contreure un 2,5%, mentre que les manufactures van créixer amb força. L’informe també destaca la millora en l’agricultura d’un 6,2% i la davallada de la ramaderia, xifrada en un 2,5%.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -