14.3 C
Amposta

L’associació l’AUBE presenta a l’alcalde de Móra d’Ebre el nou conveni de custòdia signat

Amb la signatura d'aquest quart acord de custòdia, des de l'AUBE passen a gestionar vora 300 hectàrees al terme municipal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Després de diversos mesos de contactes i treball conjunt, iniciats per la intervenció de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, la setmana passada es va consolidar la signatura d’un nou conveni de custòdia entre l’administrador de la finca de Santa Magdalena, Jordi Soley, i el president de l’associació l’AUBE, Jordi Solé. Amb aquesta són ja quatre els acords de custòdia signats per part de l’associació, tots al voltant del massís de la Picossa dins la Xarxa Natural 2000, Sistema Prelitoral Meridional.

En la reunió de treball d’avui Solé ha explicat a l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, “vam començar amb 15 hectàrees on vam iniciar un projecte pilot de recuperació d’hàbitats agroforestals per a l’Àliga Cuabarrada i per a prevenció d’incendis a la finca de la Pinera”. El segon conveni de gestió correspon a la finca del Pesol de 18 hectàrees “on hem focalitzat esforços en incorporar el ramat en extensiu del propietari, en la gestió del conjunt de finques en custòdia”. El tercer acord de custòdia correspon a la finca de 85 hectàrees que inclou el cim de la Picossa “amb un terreny més boscós amb pendents molt més extremes i, per aquest motiu, més aïllat i de difícil accés, però importantíssim en la gestió d’hàbitats per l’Àliga Cuabarrada, ja que en la finca té el niu”.

El darrer acord de custòdia, el signat el dimecres, incorpora les 173 ha de la finca Santa Magdalena que permetrà que la resta de finques gestionades esdevinguin pràcticament una, en el projecte La Picossa Paratge Natural, on es posa en valor la custòdia del territori com a eina efectiva per poder incidir en la recuperació i conservació d’aquest espai natural i històric únic. “Els propietaris de la finca, conscients dels valors mediambientals de la finca i de tot el seu entorn, busquen treballar en el marc d’una acció de custòdia per a consolidar el projecte de recuperació de la biodiversitat de l’espai mitjançant un projecte de conreu sostenible i respectuós amb el medi ambient, que comporta, obligatòriament, la conservació d’elements d’antropització tradicionals de la Ribera d’Ebre com les mines d’aigua i els forns de guix”, explica Solé.

En paraules de Biarnés, “les entitats ambientals com l’AUBE, amb una visió positiva i constructiva del territori, i que treballen de forma conjunta amb les administracions públiques són imprescindibles per a una correcta gestió dels nostres recursos naturals i per a la seva pervivència i sostenibilitat”. Per la seva banda, l’Ajuntament de Móra d’Ebre té signat amb l’associació l’AUBE un conveni de custòdia per les illes, riberes i espais naturals de Móra d’Ebre, amb l’objectiu general de la conservació i millora d’hàbitats i espècies de l’àmbit fluvial i l’ordenació de l’ús públic dels espais periurbans i en les illes l’àmbit municipal de Móra d’Ebre, (Aubadera i Saurí), així com la conservació i protecció de les illes i Riberes de Móra d’Ebre formades per les illes de Subarrec, Galatxo i del Vado de Vapor.

Mapa

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -