EbreNotícies

L’Ampolla repartirà 2 mil 500 quilos d’ostres en la XXIX Diada de l’Ostra del Delta

Els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques presentaran un plat d’ostra cuinada

Redacció.- L’Ampolla celebrarà el diumenge 5 de maig la XXIX Diada de l’Ostra del Delta, un certamen que s’ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l’Ebre i a arreu del país. L’organització calcula distribuir enguany uns 2.500 quilos d’ostres del Delta entre el públic que acudeixi al port pesquer de l’Ampolla, on l’any passat van gaudir de la jornada més de 3.000 persones.

Els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques presentaran un plat d’ostra cuinada el qual serà valorat per un jurat que escollirà la més saborosa.

Programa:

11’45 h SHOW COOKING

On es podrà veure com es cuinen dos plats d’ostra, els quals també es
podran degustar.

12 h MOSTRA DE CUINAR L’OSTRA DEL DELTA

Restauradors de la localitat oferiran una mostra de plats cuinats amb
ostres del Delta: els visitants podran observar diversos plats elaborats amb
ostres cuinades en estils innovadors.

12 – 13’30 h

– Degustació de 2.500 quilos d’ostres del Delta, acompanyades de cava, a
la llotja del port pesquer de l’Ampolla.

– Actuació de música en viu.

La Diada de l’Ostra és l’acte d’inici de les XXIX Jornades Gastronòmiques
de l’Ampolla, que tindran lloc entre el 4 i el 19 de maig.

Els restaurants participants en les XXIX Jornades Gastronòmiques són:

• BAMA RESTAURANT-BEACHCLUB
• BOTAVARA
• CAN PIÑANA
• CASA DAVID
• CASA LLAMBRICH – JUANI
• CLUB NÀUTIC- CASA MONTERO
• LA BARRACA
• LA ROCA PLANA
• LO GOLERÓ
• NOVA DEVIMAR
• PERALES
• RAFA
• RESTAURANT DEL MAR-FLAMINGO
• RODAMAR
• SOL
• TAPERIA LO TIPIC

Continuant en la línia dels darrers anys, es pot gaudir de la cuina de l’ostra a l’Ampolla al llarg de tot l’any, com una opció per conèixer amb més profunditat el ventall de sabors que ens pot oferir aquest producte de la nostra mar. A més d’ostra del Delta crua amb un xic de llimona, es poden gaudir de plats tan saborosos com ostra del Delta amb crema d’escamarlà, tempura d’ostra amb verduretes, ostra del Delta “potxada” al cava, ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre d’altres.

Aquest projecte va sorgir a partir de l’elaboració d’un discurs per part de la Fundació Alicia, que es va concretar en sessions de treball per tal de, tots junts, desenvolupar accions específiques de promoció de l’ostra del Delta i la seva cuina.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close