CulturaEbreNotícies

L’Ametlla de Mar reunirà als xefs ‘Slow Food’ de Catalunya

L’escenari principal de la trobada serà una carpa, situada al port pesquer, on hi haurà actiu durant tot el matí el Mercat de la Terra

Més d’un centenar de restauradors, associats a la comunitat Km0 Slow Food de Catalunya, i un
centenar més de productors participaran en una jornada professional a l’Ametlla de Mar, el
pròxim dilluns 18 de març, per conèixer el peix i marisc de qualitat de la llotja del municipi en el
marc de la trobada anual del col·lectiu gastronòmic.

En aquest sentit, per donar a conèixer la gestió de la pesca a Catalunya, el director general de Pesca i
Afers Marítims, Sergi Tudela, explicarà en una conferència la sostenibilitat del model pesquer català.
També es farà una visita a la Confraria de Pescadors Sant Pere durant la seva subhasta, per
comprovar la qualitat i traçabilitat del circuit de comercialització de peix fresc.

D’altra banda, també es farà valdre la cuina de casa amb la presentació del receptari ‘La cuina
tradicional de la Cala’, escrit per Maria Teresa Nolla i Gabriel Comes, on es recullen una seixantena
de receptes on el peix és el principal protagonista, amb els ‘ranxos’ mariners, però també altres
productes tradicionals de la regió.

“Els rebrem amb el nostre millor producte: el peix de la Cala”, destaca l’alcalde de l’Ametlla de
Mar, Jordi Gaseni, que es mostra “satisfet d’aconseguir reunir, al nostre municipi, els restauradors i
productors del moviment Slow Food”. Tot plegat, assegura, reforça la població “com una de les
capitals gastronòmiques de Catalunya”.

L’escenari principal de la trobada serà una carpa, situada al port pesquer, on hi haurà actiu durant
tot el matí el Mercat de la Terra. Una cinquantena de petits productors vinculats al moviment Slow
Food –la meitat dels quals de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre– mostraran
els seus productes i oferiran degustacions. Es tracta d’un mercat obert a tot el públic.

La trobada també servirà perquè els restaurants associats a la comunitat rebin el seu distintiu,
característic amb un caragol. “Penso que és important celebrar el desè aniversari dels lliuraments
dels caragols a l’Ametlla de Mar, perquè és un municipi pesquer compromès amb la pesca
sostenible”, explica el coordinador de Cuineres i cuiners Slow Food Km0 Catalunya, Xavier Fabra.

L’entrega de plaques es farà després d’un dinar ‘Tast Km0’ dissenyat i elaborat pels set restaurants
que formen part d’Slow Food Tarraco. A més, la xef pastissera de l’Ametlla de Mar, Gessamí
Caramés, presentadora del programa Cuines de TV3, oferirà un showcooking de postres tradicionals
de la població marinera.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close