14.3 C
Amposta

L’Aldea inverteix 95.000 euros en la instal·lació d’illes de contenidors a les Ravals per augmentar el reciclatge

L'Ajuntament de l'Aldea vol aconseguir minimitzar les despeses de recollida i assolir els objectius de reciclatge per l'any 2025

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -


L’Aldea vol fomentar el reciclatge i la recuperació de residus de les restes que genera la mateixa població. Des de l’inici de la legislatura l’any 2019 fins a les acaballes del 2022 i a l’espera de les dades finals d’aquest passat any, l’Aldea ha augmentat la taxa de recuperació de residus d’un 51% a un 54%. Aquesta dada continua preocupant molt i des de l’Ajuntament es continuarà treballant per augmentar el percentatge de reciclatge, tenint en compte que a l’inici de la legislatura es comptava amb 38 contenidors de resta escampats pels polígons industrials, ravals i disseminats i el reciclatge era completament inexistent amb la corresponent penalització que això representava per al municipi.

Amb una primera fase i treballant juntament amb els serveis tècnics del COPATE es va iniciar l’any 2020 la retirada de quinze contenidors de les zones industrials sent substituïts per illes de contenidors. La segona fase ha estat la substitució dels vint-i-tres contenidors restants de les Ravals i zones disseminades més properes a la població, substituint-los per deu illes completes estàndard de contenidors i ampliant el servei de fraccions inexistents a algunes zones.

A causa de la tipologia de les masies i cases disseminades i sent conscients de la problemàtica que tenen alguns veïns i veïnes, per recórrer grans distàncies per poder reciclar, també s’han posat en servei set illes petites amb contenidors de 240 litres cadascú per fracció i d’aquesta manera s’ha cobert tota l’àrea habitada de les Ravals amb una inversió total d’aquestes actuacions de 95.000 euros perquè els usuaris puguin reciclar completament.

Xavier Royo, alcalde de l’Aldea, ha dit que “amb aquesta actuació pretenem que els habitants de les ravals i disseminats més propers a la població tinguin un servei idoni i més proper als seus habitatges, per poder així reciclar i evitar llargs desplaçaments amb la brossa com estaven realitzant fins ara. Volem continuar amb aquesta bona línia ascendent de reciclatge que té la nostra població i així poder assumir els objectius marcats amb reciclatge per l’any 2025 que està marcat en un 55% i d’un 60% l’any 2030. Tot i això, demano responsabilitat i compromís a les aldeanes i aldeans, en augmentar el reciclatge als seus habitatges i negocis, per tal de millorar la taxa de recuperació, però també disminuir la despesa en aquest servei, que ens toca pagar a les aldeanes i aldeans, amb un cost de 350.000 euros anuals”.

L’any 2020 amb el lema “Si reciclem l’Aldea ens estalviem diners. Si no reciclem, ho paguem molt car” i dins de la Setmana de Prevenció de Residus, es va dur a terme una forta campanya publicitària i de conscienciació als aldeans i aldeanes amb el repartiment d’infografies per tots els habitatges de la població, on s’informava del cost que representava no reciclar correctament.

Aquest any 2022 informadores del COPATE i personal de l’Ajuntament han dut a terme el porta a porta per les ravals i disseminats per explicar-los de primera mà la implantació de les noves illes de residus per la recollida selectiva, que han substituït els antics contenidors verds per la resta. També s’han facilitat kits domèstics de reciclatge, consistents en un bujol reixat de 10 litres i bosses compostables, per reciclar la matèria orgànica i un kit de bosses de ràfia de 10 litres per al triatge de paper, vidre i envasos.

Vídeo de l’Ajuntament de l’Aldea

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -