14.3 C
Amposta

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, membre de la taula central de l’Assemblea de Càrrecs Electes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Assembla de Càrrecs Electes l’han encapçalat 14 càrrecs de diferents institucions de Catalunya i de diferents sensibilitats polítiques, entre els quals hi havia el terraltí i alcalde de Gandesa, Carles Luz. A més, hi han assistit com a participants molts alcaldes i regidors de diferents partits d’arreu de les Terres de l’Ebre.

L’Assemblea ha aprovat per unanimitat el seu posicionament polític durant la constitució d’aquest dimecres a la tarda al Palau de Congressos de Barcelona. El text rebutja la sentència del Suprem, demana l’amnistia i exigeix la llibertat dels “presos polítics”, el retorn dels “exiliats” i la fi de la “repressió”. Dona suport a la “mobilització popular” i a seguir defensant la sobirania de les institucions catalanes.

El posicionament polític també exigeix diàleg a l’Estat, així com una mesa de negociació que retorni el conflicte a la política. Apel·la a la mediació internacional per aconseguir aquest objectiu. Finalment, el text apunta que l’Assemblea d’Electes treballa per l’autodeterminació i per una solució política que permeti als catalans decidir el seu futur polític a les urnes. Tot i que no forma part del posicionament polític, l’Assemblea d’Electes també ha apostat per la “desobediència institucional”, una mobilització “constant” i la denúncia de la “repressió policial”.

L’òrgan es vol autofinançar per no dependre de partits ni institucions. Els 10 euros que els electes han pagat per assistir a l’assemblea d’avui han servit per pagar la sala del Palau de Congressos (tot i que la despesa no s’ha pogut cobrir del tot). El grup motor que ha fet la feina prèvia fins a la trobada d’avui constituirà una gestora per articular una proposta de governança que es votarà en la propera sessió.

Un moment d’una votació a l’Assemblea de càrrecs electes
Un moment d’una votació a l’Assemblea de càrrecs electes
Assistents a l’Assemblea d’Electes tallen la Diagonal davant el Palau de Congressos

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -