14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost que ascendeix a 13,8 milions d’euros per a l’any 2023

En el pressupost inicial per a l’exercici del 2023 s’incrementen amb 300.000 euros amb mesures d’eficiència energètica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El plenari de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat, reunit en la sessió ordinària del mes de novembre, el projecte de pressupost per a l’any 2023, el qual ascendeix a 13,8 milions d’euros, un increment de mig milió d’euros respecte del pressupost de l’any 2022. A més, l’endeutament baixa a mínims històrics fins al 14’95%. El pressupost municipal ha comptat amb els vots favorables d’ERC i la regidora no adscrita; vots en contra de JxCAT; i l’abstenció de mR i el PSC. 

En quant a inversió, s’estan finalitzant totes les obres iniciades com és el cas de la remodelació integral de la piscina municipal (900.000 €), la reforma de l’antic edifici de la Duana per convertir-lo en el centre d’economia blava de les Terres de l’Ebre (500.000 €) i la base nàutica construïda per Ports de la Generalitat. Així com altres inversions previstes com és la millora de la via pública que compta amb un seguit d’actuacions, ja aprovades, valorades en un total de 600.000 euros. 

En el pressupost inicial per a l’exercici del 2023 s’incrementen amb 300.000 euros amb mesures d’eficiència energètica per instal·lar més plaques fotovoltaiques i altres tipus de tecnologies més eficients a diferents equipaments municipals. A més, s’ha destinat una partida pressupostària a la construcció d’un parc inclusiu per als infants del municipi. 

Amb la darrera congelació d’impostos aprovada en el ple anterior, l’augment salarial dels treballadors i l’increment de la despesa elèctrica, el govern local equilibra els increments, que superen els 200.000 euros, amb la contenció de despesa i esforços per incrementar l’estalvi. És per això que les úniques partides que s’han mantingut de la mateixa manera són les referents a les polítiques socials.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -