EbreNotícies

L’ACM renova el conveni amb l’Associació d’Iniciatives Rurals per garantir la igualtat d’oportunitats

El president de l’ACM, Lluís Soler, i el president en funcions de l’ARCA i alcalde de Gandesa, Carles Luz, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per tal de portar a terme projectes d’interès comú.

Així, l’ACM donarà servei a les entitats que formen l’ARCA i permetrà que els seus ens puguin beneficiar-se dels avantatges econòmics i procedimentals de la Central de Compres. Al mateix temps, l’entitat municipalista es compromet a portar a terme activitats formatives de forma conjunta i establir línies de cooperació per formalitzar altres projectes o participar en iniciatives de la Fundació Transparència i Bon Govern Local.

El president de l’ACM, Lluís Soler, ha remarcat la importància del món rural: “un dels elements fonamentals de l’agenda municipalista és la lluita contra el despoblament, o el què és el mateix, garantir la igualtat d’oportunitats entre els 947 municipis de Catalunya”.

Pel que fa a la relació amb l’ARCA, Soler ha destacat: “tenim interessos comuns per dinamitzar el món local i creiem que cal posar èmfasi en el desenvolupament de les zones rurals del nostre país, així com de tots aquells municipis del litoral català per mantenir la cohesió i vertebració del territori”.

Tant ACM com ARCA han acordat constituir una comissió de seguiment per mantenir les sinergies i vies de col·laboració. El conveni té una durada de quatre anys.

Un dels aspectes més destacats d’aquest treball conjunt és l’adhesió de l’ARCA a la Central de Compres de l’ACM. D’aquesta manera, l’entitat municipalista facilitarà el procés de tramitació, licitació i adquisició de tota mena d’elements necessaris per al món rural català, amb totes les garanties de procediment i transparència, i agilitzant processos amb la màxima qualitat i amb tot el suport de l’ACM.

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) és la xarxa regional de desenvolupament rural de Catalunya que dona suport i representa als 12 Grups d’Acció Local (GAL). Va néixer el 2010 per fer d’altaveu de les accions dels GAL i dinamitzar el món rural i litoral.

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close