14.3 C
Amposta

La UE torna a regalar 20 mil bitllets de tren perquè els joves de 18 anys l’explorin

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- La Comissió Europea torna a donar a 20.000 joves europeus la possibilitat de conèixer el continent amb un bitllet gratuït d’Interraïl, gràcies a la iniciativa DiscoverEU. Hi poden optar els joves de 18 anys nascuts entre el 2 de juliol del 2000 i l’1 de juliol del 2001 i que tinguin nacionalitat d’un dels estats membre.

Aquest dijous, Brussel·les ha anunciat que s’obria la tercera fase de sol·licituds per tots aquells joves que hi vulguin participar. D’aquesta manera, la ronda de candidatures estarà oberta del 2 de maig a les 12:00 al 16 de maig a les 12:00 (horari d’estiu centreeruopeu).

Els guanyadors podran beneficiar-se d’un bitllet gratuït que els permetrà viatjar durant un màxim de trenta dies, entre l’1 d’agost del 2019 i el 31 de gener del 2020. Hauran de visitar com a mínim un estat membre de la UE diferent al seu país de residència i podran viatjar sols o en un grup de fins a cinc persones.

Com a principi general, a cada participant se li atorgarà 260 euros per finançar el seu viatge en tren, sigui en segona classe o tarifa econòmica. Tanmateix, es contempla que el tipus de bitllet podria ser superior en casos específics, com els joves que viuen en regions remotes o en illes. Aquestes persones i altres que tinguin necessitats especials podrien viatjar de manera alternativa en autobús o vaixell i, de forma excepcional, en avió.

L’objectiu del programa és que els joves, inclosos els d’entorn desafavorits o que tinguin alguna necessitat especial, puguin “explorar el ric patrimoni cultural del continent, posar-se en contacte amb altres persones, aprendre d’altres cultures i experimentar allò que uneix a Europa”.

Els joves són seleccionats per un comitè​ d’avaluació que analitza totes les peticions i té en compte la població de cada país.

El comissari europeu d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, espera que “formar part de DiscoperEU els ompli d’inspiració per convertir-se en membres actius de les seves comunitats i en ambaixadors d’Europa”.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -