14.3 C
Amposta

La tonyina roja agafa el protagonisme gastronòmic a l’Ametlla de Mar

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

J.V.- El punt de partida serà els dies 27 i 28 d’abril amb la Diada al parc del Bon Repòs, a l’entrada de la població. Els visitants podran tastar, en una gran zona de degustació a l’aire lliure, quatre varietats de tonyina roja en cru (maki, niguiri, sashimi i tàrtar) així com un dels ranxos més tradicionals dels pescadors, com el romesco de tonyina (només diumenge).

Les tapes es podran degustar ambdós dies entre les 11 i les 15 h, i també el dissabte entre les 18 i les 23 h. Un horari que s’ha ampliat amb l’objectiu de reforçar l’ocupació turística durant tot el cap de setmana. A banda de les degustacions de tonyina, que tenen un preu de 3 euros per ració, també hi haurà mostra de productors locals i servei de bar.

A més, dissabte al migdia es farà la presentació del llibre ‘La cuina tradicional de la Cala’, escrit per Maria Teresa Nolla i Gabriel Comes, on s’inclouen una cinquantena de receptes tradicionals de la cuina de l’Ametlla de Mar. La programació gastronòmica es complementarà amb actuacions musicals durant tot el cap de setmana.

Uns menús on la tonyina és la protagonista

Catorze restaurants de la població ofereixen, durant les Jornades, menús gastronòmics on la tonyina roja serà la base dels seus plats. Algunes de les creacions dels xefs locals són una paella de tonyina roja amb maionesa de wasabi, unes tallarines de carabassó amb galta de tonyina al forn i ‘ajo blanco’ o una ‘croquette’ de tonyina i foie amb cruixent de pistatxo. Tots els menús són complets i estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per persona ronden entre els 30 i els 48 euros.

Tapes creatives per només 4 euros

Disset bars seran els que participaran en la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Caragols de tonyina roja amb alvocat o escabetxina de tonyina són dues de les creacions que es podran degustar als establiments del municipi. Cadascuna de les tapes té un preu de 4 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. A més, omplint la butlleta amb cinc segells de bars diferents s’entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.

#TonyinaRoja19 a Instagram

Els organitzadors de l’esdeveniment gastronòmic, l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar,
també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquin
fotografies durant els dies de les Jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja19, i que
segueixin el perfil @turismeametllademar, s’escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que
obtingui més m’agrada del públic i s’emportarà un menú doble a les pròximes Jornades
Gastronòmiques.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Oberta la convocatòria d’ajuts a la modernització al comerç d’Amposta

L’Ajuntament d’Amposta, a través de la regidoria de Comerç i Mercat Municipal, ha obert la convocatòria 2020 de subvencions dirigides a les petites empreses...

La Vanguardia publica un interessant i extens reportatge sobre els Ports

El diari La Vanguardia ha publicat al seu web un extens reportatge sobre la zona dels Ports, un espai protegit que s'estén per tres...

Més de 200 infants en situació de vulnerabilitat de Tortosa participen en activitats socioeducatives durant l’estiu

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de les regidores d'Acció Social, Mònica Ripoll, i Ensenyament, Cinta Espuny, han visitat aquest matí el campus d'agost...

Agricultura destina 1,5 MEUR per ajudar a la liquiditat de les explotacions agràries afectades per la Covid-19

El Departament d'Agricultura ha convocat els ajuts destinats a cobrir les necessitats de liquiditat de les explotacions agràries del sector de la flor i...

Més de 60 persones reben ajuda del Punt de Voluntariat d’Amposta des del mes de març

La declaració de l’Estat d’Alarma i el confinament el mes de març va posar damunt de la taula la necessitat d’articular una xarxa activa...
- Anunci -
- Anunci -