14.3 C
Amposta

La tonyina roja agafa el protagonisme gastronòmic a l’Ametlla de Mar

Fins al 14 de maig, 9 restaurants i 13 bars de l'Ametlla de Mar oferiran menús gastronòmics i tapes elaborades amb tonyina roja

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ametlla de Mar es consolida com la capital de la Tonyina Roja. Des del divendres 28 d’abril i fins al 14 de maig, més d’una vintena de bars i restaurants de la població marinera participen en les 12es Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja, per oferir les millors elaboracions d’un producte d’alta qualitat. El tret de sortida s’ha donat aquest passat cap de setmana amb la Diada al port de la Cala.

Durant el cap de setmana, els visitants han pogut tastar, en una gran zona de degustació, quatre varietats de tonyina roja en cru (‘maki, niguiri, sashimi i tàrtar’) així com ranxos més tradicionals dels pescadors, com el romesco de tonyina o ‘butxi’ amb patates.

La programació gastronòmica s’ha completat amb actuacions musicals amb la Xaranga Suquet Calero, Dj Indiax & Letman, Mael Wulschleger, Ready to Rock i DJ Sergio Caleo. També s’han fet sortides programades amb el Tuna Tour dissabte i dilluns i el diumenge, va tenir lloc la Tuna Race Balfegó.

Les jornades als bars i restaurants s’allarguen durant quinze dies. Nou restaurants de la població oferiran menús gastronòmics on la tonyina roja serà la base dels seus plats. Algunes de les creacions dels xefs locals són arròs mariner amb ‘tataki’ de tonyina, ravioli de tonyina amb crema de calçot i oli de romer o tonyina segellada a la planxa amb salsa d’escabetx suau. Tots els menús seran complets i estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per persona ronden entre els 40 i els 60 euros.

Mentre que tretze bars són els que participen en la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Tartaleta de tonyina roja marinada amb base de salsa tàrtara o tàrtar de tonyina amb sèsam torrat, mango i esferificacions de wasabi són algunes d’aquestes tapes elaborades pels bars. Cadascuna de les tapes té un preu de 5 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. A més, omplint la butlleta amb cinc segells de bars diferents s’entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.

Els organitzadors de l’esdeveniment gastronòmic, l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar, també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquin fotografies durant els dies de les Jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja23, i que segueixin el perfil @turismeametllademar, s’escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que obtingui més m’agrada del públic i s’emportarà un menú doble a les pròximes Jornades Gastronòmiques.

Es poden consultar els menús, tapes i les bases del concurs a visitametllademar.com o fent clic aquí.

Plat amb tonyina roja

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -