14.3 C
Amposta

La Terra Alta, la comarca catalana que millor recicla la fracció orgànica i el vidre

La Terra Alta, reconeguda per l’Agència de Residus de Catalunya pels seus resultats en la prevenció i recollida de residus durant el 2019

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La comarca de la Terra Alta ha estat distingida per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) pels resultats obtinguts al llarg del 2019 pel que fa a prevenció i recollida de residus. L’ARC ha reconegut la Terra Alta amb els millors resultats en les categories Recollida selectiva de la fracció orgànica, amb un 27,63%; Recollida selectiva de vidre, amb un 10,54%; i en la de Menys generació de residus municipals, amb 370,39 kg/habitant/any.

El reconeixement s’ha fet públic aquest migdia a través d’una cerimònia virtual presidida per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, i per Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya.

“A la Terra Alta sempre s’ha fet la recollida de la brossa amb el format porta a porta, possiblement això ha facilitat l’evolució cap a una recollida selectiva molt més eficient. Tot i això, els bons resultats que ens porten a recollir aquest premi són conseqüència d’una molt bona predisposició dels veïns i veïnes de la nostra comarca per fer una correcta gestió dels residus que generem. Per tant, és evident que existeix una consciència col·lectiva important que hem de valorar molt positivament. Gràcies a tots i totes per fer-ho possible”, ha expressat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, en el seu discurs d’acceptació del reconeixement.

Sanromà ha subratllat que ara el repte passa per continuar millorant els resultats de reciclatge selectiu. “A la vegada, crec que també és important prendre consciència de canviar hàbits de consum, d’apostar pel producte local i per aquells productes que integren un clar respecte pel medi ambient, aconseguint d’aquesta manera reduir la quantitat de residus que generem. Entre tots i totes hem de treballar per fer de Catalunya un país molt més sostenible”, ha afirmat Sanromà.

Els reconeixements de l’Agència de Residus de Catalunya als ens locals pels seus bons resultats de prevenció i recollida de residus, tenen una llarga història des de l’any 1997 quan van ser creats per  primer cop. Des de llavors han patit modificacions diverses, des d’incorporar noves categories com són premiar per generar menys residus. Les distincions són un mecanisme de reconeixement públic als esforços que fan els ens locals de Catalunya i els agents socials i econòmics per incrementar els resultats de prevenció i recollida selectiva de residus.

Els reconeixements que s’atorguen corresponen a sis categories: Recollida selectiva bruta (percentatge), Recollida selectiva de la fracció orgànica (percentatge), Recollida selectiva de paper i cartró (percentatge), Recollida selectiva de vidre (percentatge), Recollida selectiva d’envasos lleugers (percentatge) i Menys generació de residus municipals (Kg/hab/any). Per cada categoria, hi ha un reconeixement per a comarca, municipis de menys de 1.000 habitants, municipis entre 1.001 i 5.000 habitants, municipis entre 5.001 i 15.000 habitants, municipis entre 15.001 i 60.000 habitants i municipis de més de 60.000 habitants.

Enllaç per recuperar l’acte de reconeixement de l’Agència de Residus de Catalunya:

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -