14.3 C
Amposta

La Seguretat Social no reobrirà l’oficina de Móra d’Ebre malgrat les reclamacions del territori

Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal, considera que és una decisió "insultant i un menyspreu al territori"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha explicat en el plenari d’aquest dimecres que l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre no es reobrirà. Malgrat les reclamacions que s’han fet des de diversos partits polítics del territori i des dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, aquesta oficina, que va tancar fa més de dos anys per la pandèmia, no tornarà a oferir servei a la ciutadania de les tres comarques.

Els pròxims dies, segons ha explicat Carim, s’intentarà articular un front institucional amb els diversos ens locals del territori per exigir una solució al tancament. A la vegada, la presidenta ha mostrat la seua preocupació pel perill que altres organismes estatals, com per exemple l’oficina de l’INEM, segueixin els mateixos passos.

Carim ha donat compte de la reunió mantinguda el passat 8 d’abril a Tarragona amb Mònica Herranz, directora provincial de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. “L’Institut Nacional de la Seguretat Social ha descartat la reobertura de l’oficina d’atenció i informació de Móra d’Ebre, tancada des de fa més de dos anys”, ha anunciat Carim. El servei va tancar per la pandèmia i arran de la jubilació d’un dels dos treballadors, una plaça que no es preveu cobrir. Des de llavors i a partir d’ara, la població haurà de desplaçar-se presencialment a Reus o Tortosa, o bé fer els tràmits via telemàtica.

Gemma Carim, juntament amb Xavier Gràcia, president del Consell Comarcal del Priorat, es van reunir amb Mònica Herranz i amb el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. “La trobada s’havia programat per intentar resoldre aquesta problemàtica i esperàvem poder negociar un contracte-programa per a la represa del servei. En realitat, però, ens hem trobat amb una proposta que aboca al tancament del servei”, ha explicat Carim. “L’Institut Nacional de la Seguretat Social pretén que el Consell Comarcal posi personal, una oficina física i assumeixi el servei, sense cap classe de contraprestació econòmica. És un insult i un menyspreu a la nostra institució i al territori. El govern espanyol renuncia a la seua obligació de donar servei a les zones rurals i és un menysteniment absolut cap a la gent de l’Ebre. Aquesta és la manera com volen combatre el despoblament?”, ha afegit.

Com a alternativa l’Institut Nacional de la Seguretat Social ha proposat d’oferir formació i assessorament específic als tècnics comarcals per a l’ús del registre electrònic i del portal web de la Seguretat Social. I també posa a disposició del consell una bústia corporativa par a la resolució d’incidències. “Tot això a cost zero. Ens sembla una solució insultant i encara més després que José Luis Escrivá, ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, es comprometés a reobrir l’oficina avalada per una votació de tots els grups al Senat”, ha recordat Carim.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -