14.3 C
Amposta

La rehabilitació de la muralla del barri del Rastre de Tortosa permetrà obrir un passeig fins a Santa Clara

Els treballs es complementaran amb un nou mirador que construeix l'Ajuntament

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

Els treballs de rehabilitació del tram de muralla medieval del barri del Rastre de Tortosa permetran obrir un nou passeig que farà visitable l’espai i comunicarà amb el barri de Santa Clara. Les obres, que ja es troben en marxa, s’allargaran fins el pròxim mes de març i costen uns 510.000 euros –aportats per la Fundació la Caixa en el marc del programa Temps de Gòtic, que impulsa juntament amb el Departament de Cultura-. El consistori, per la seva banda, iniciarà durant les pròximes setmanes la construcció d’un mirador al mateix barri de Santa Clara que permetrà complementar l’actuació al final del passeig amb un nou espai urbanitzat.

El projecte serà “molt semblant” a l’executada a la zona de la torre del Célio, que va permetre habilitar un passeig al voltant de la muralla medieval, segons ha recordat l’alcaldessa Meritxell Roigé. En aquest cas, també s’actuarà sobre els merlets originals i es cobrirà el sostre la torre pentagonal. Unes escales a la plaça Mossèn Sol del Rastre, on es va descobrir aquesta part de muralla, permetran accedir a la part superior.

Tot plegat, segons Roigé, ha de permetre “posar en valor” la muralla del Rastre, connectar aquests espais i generar noves vistes a la ciutat. De forma paral·lela, segons ha anunciat, el consistori ha licitat ja i preveu iniciar els pròxims dies la construcció d’un nou mirador al barri de Santa Clara, just al final del passeig. L’obra, que en aquest cas finançarà amb recursos públics municipals, costarà 190.000 euros.

Al marge dels treballs a les muralles, el programa Temps de Gòtic –amb onze projectes de recuperació del patrimoni arreu de Catalunya- preveu dues actuacions més a Tortosa. Segons ha detallat la directora territorial del Departament de Cultura, Victòria Almuni, es tracta de la intervenció a la façana i l’enteixinat de la sala d’actes dels Reials Col·legis de Tortosa, d’una banda, així com la restauració de la zona de l’absis de la Catedral, particularment la zona dels contraforts i els relleus.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -