14.3 C
Amposta

La Ràpita ha acollit els reconeixents als guanyadors de la 1a Gala del Joc Tradicional

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals (FCJEDT) va reunir-se a la Ràpita per celebrar l’Assemblea General Anual de les entitats que hi formen part i per gaudir d’una jornada plena d’activitats com una ruta guiada d’Arbó, un del Caldo de germanor al pavelló municipal i a la tarda es va celebrar la 1a Gala del Joc Tradicional.

L’Auditori Sixto Mir va ser on es van lliurar els reconeixents als guanyadors de la 1a Gala del Joc Tradicional organitzada per la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals amb col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita.

Els guanyadors en les diferents categories van ser:

Aniversaris a 2 entitats:

A la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles de Reus, pels 40 anys organitzant campionats. Va recollir el premi Jordi Torrente, president de la Coordinadora Intercomarcal de bitlles/birles.

I a Morràpita, pels 40 anys celebrant el Campionat de Festes Majors de la Ràpita. Va recollir el premi Oscar Sanchis, president de l’Associació cultural Morràpita.

Una vida dedicada al joc:

Premi a Arcadi Salada i Montse Potrony de Berga per portar el joc de la Baldufa al segle XXI sense perdre’n l’essència.

Premi a Francisco Balagué (Maleta) i Maria Cinta Comes (la Xata) de la Ràpita per mantenir i estimar el joc de la morra des dels anys en què comandaven el Bar Montsianell.

Premi a Daniel Cervera de la Sénia, per mantenir, recuperar i difondre amb exposicions la memòria lúdica senienca.

I Premi a Víctor Baroja Benlliure, per ser l’impulsor i alma matter d’aquesta xarxa d’entitats que es dedica a la difusió del joc tradicional com és la FCJEDT.

Amics del Joc tradicional:

Premi a Joan Martínez, fabricant de bitlles de Vilanova i la Geltrú.

Entitats Amigues:

Premi a l’Associació La Tanguilla. Va rebre el premi Carlos de la Villa d’Aranda del Duero. La Tanguilla fundada l’any 1996 compta amb un museu dedicat al joc tradicional.

A títol pòstum, a aquelles persones que van aportar el seu granet d’arena perquè els jocs tradicionals hagin perviscut fins avui dia tal com els coneixem.

Premi a Juan José Valldéperez Casanova, per la tasca en la recuperació i transmissió d’una modalitat de lluita tradicional del Bac i esdevenir-ne un mestre de mestres. Va recollir el reconeixement Miquel Castro, president de l’Associació de la lluita de bac de les Terres de l’Ebre.

Durant la Gala van haver-hi dues pauses a càrrec del músic rapitenc Sergi Roig que va cantar quatre cançons, una d’elles amb la cantant tortosina Montse Castellà. El duet va interpretar la cançó que serà en primer single del nou disc de Montse Castellà.

La cloenda de la Gala va anar a càrrec Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, que va destacar l’emotivitat de l’acte, va fer agraïments i va felicitar el treball d’entitats i persones que preserven i mantenen el joc tradicional al territori.

A la Gala hi van assistir el delegat del Govern, Albert Salvadó; el delegat territorial de l’Esport de la Generalitat, Joan Barberà; l’alcalde de la Ràpita Josep Caparros; l’alcalde de la Sénia, Josep Ramon Billaubí i la regidora de Cultura de la Ràpita, Èrika Ferraté.

Montse Castellà i Sergi Roig

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -