14.3 C
Amposta

La petjada ecològica de la Fira d’Economia Solidària es destinarà a Rebrotem

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Sota el lema L’economia ha canviat. I tu, a què aspires?, del 25 al 27 d’octubre tindrà lloc al Recinte Fabra i Coats de Barcelona la VIII Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. Un any més, la FESC serà l’aparador de l’economia social i solidària de Catalunya i un espai que donarà resposta a la demanda de la ciutadania de trobar alternatives ètiques, sostenibles i arrelades al territori. En un moment com l’actual, la FESC vindica l’economia solidària com un espai de resistència davant la retallada de drets i llibertats.

Després de rebre 11.000 visitants a l’edició de l’any passat, la Fira, que s’ha presentat aquest dilluns 21 d’octubre, vol fer aquest any un salt d’escala i ampliar el públic assistent, obrint-se a aquelles persones que, en el context actual, busquen alternatives de consum i tenen ganes d’un canvi en la seva vida quotidiana cap a iniciatives que posin la vida al centre i amb projectes locals arrelats al territori.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és la implementació de noves mesures d’ambientalització fruit de les propostes de la comissió d’ecologia de la XES. Entre aquestes mesures destaquen la distribució de gerres d’aigua per evitar el consum de plàstic i dos banys ecològics secs. A més, es farà una estimació de les emissions produïdes per la fira i, per compensar-se la petjada ecològica, es destinaran recursos a la plataforma Rebrotem, que té per objectiu reviure i repensar la Ribera d’Ebre i altres zones afectades pels incendis forestals.

Una altra novetat de la vuitena edició és el nou espai dedicat al consum responsable, situat a l’entrada de l’espai Elisa Garcia. En aquesta zona hi haurà l’espai Pam a Pam, projecte que aglutina alternatives de consum de tot el territori català. A la mateixa zona s’hi podran trobar alternatives d’estalvi i de gestió de banca amb principis ètics, o hi haurà la família Opcions, una iniciativa líder a Catalunya que promou el consum conscient i que, juntament amb les seves sòcies, assessoraran les persones visitants en el salt a un altre tipus de consum en els camps de l’energia, amb Som Energia; de les telecomunicacions, amb Som Connexió; de la mobilitat, amb Som Mobilitat i de les assegurances, amb Arç Cooperativa.

En la vuitena edició, la fira aposta per la cultura i ofereix una vintena de propostes culturals, entre les quals destaquen els concerts de Say It Loud, amb la presència del duet nord-americà de hip-hop polític Rebel Diaz, i Joan Colomo, així com també la connexió amb Sant Andreu a través d’una deriva sonora per les zones verdes del barri i una proposta experimental amb gravacions dels seus espais de resistència.

Enguany, l’acte inaugural trencarà amb les edicions anteriors, ja que serà un monòleg a càrrec de les humoristes Ana Polo i Oye Sherman, en què explicaran com veuen el moviment de l’economia social i solidària des de fora.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -