14.3 C
Amposta

La nova directora general d’FP destaca la fortalesa de la Formació Professional a l’Institut Montsià d’Amposta

Mercè Chacón, nova directora general de Formació Professional (FP), ressalta la innovació i la col·laboració empresarial a l'Institut Montsià d'Amposta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La nova directora general de Formació Professional (FP), Mercè Chacón, ha realitzat una visita a l’Institut Montsià d’Amposta i les instal·lacions del Fab Lab Terres de l’Ebre amb l’objectiu de conèixer de prop l’oferta formativa i les tecnologies innovadores que es posen al servei dels alumnes.

Durant la visita, es va destacar la fortalesa de la Formació Professional al territori, que ofereix una àmplia gamma d’itineraris formatius amb una gran flexibilitat. Es va posar èmfasi en la importància de l’articulació entre les empreses, les institucions locals i els centres educatius per proporcionar als estudiants una formació adequada i adaptada a les necessitats del món laboral.

Una de les activitats destacades va ser la demostració del funcionament del robot utilitzat en el Curs d’Especialització en Robòtica Col·laborativa, el qual permet als alumnes aprendre a muntar, programar, mantenir i treballar conjuntament amb braços robòtics i robots mòbils autònoms. A més, es va visitar el taller d’Instal·lació i Manteniment de Vehicles, on es va mostrar l’espai destinat a treballar en vehicles electrificats per al Curs d’Especialització en Manteniment de Vehicles Híbrids i Elèctrics, que requereix tècnics especialitzats en la innovadora tecnologia dels vehicles sostenibles.

La visita també va incloure el laboratori del Cicle Superior en Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries, on es va ressaltar la importància de mantenir la seguretat alimentària i la qualitat dels aliments al llarg de tota la cadena alimentària. Es va subratllar la necessitat de professionals especialitzats en programar i supervisar les operacions de la producció alimentària d’acord amb les regulacions vigents.

Un altre aspecte discutit va ser la importància de potenciar els Cicles Superiors en Gestió d’Allotjaments Turístics i en Guia, Informació i Assistències Turístiques, per tal d’aprofitar el potencial turístic del territori. Aquesta zona rural compta amb dos parcs naturals i una rica tradició gastronòmica i enològica, de manera que es requereixen professionals capacitats per administrar allotjaments i promocionar el patrimoni natural i cultural de l’entorn.

Durant la visita, també es va organitzar una microcàpsula formativa sobre “L’esmorzar saludable”, en la qual es va treballar l’innovació alimentària amb la participació dels alumnes. Al mateix temps, els nens i nenes de diferents escoles del municipi van gaudir dels Espais Vius preparats pels alumnes d’Educació Infantil en el marc de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta.

La visita va concloure amb l’exploració de l’aula dedicada al Cicle de Grau Superior d’Animació en 3D, Jocs i Entorns Interactius, conegut popularment com “el cicle dels videojocs”. Aquest àmbit en ple creixement segueix l’avanç del món digital i proporciona als estudiants les habilitats per generar animacions 2D i 3D per a produccions audiovisuals, així com per desenvolupar productes multimèdia interactius.

Per assegurar una formació completa i experiencial per als alumnes, l’Institut Montsià establix convenis de col·laboració amb empreses i institucions locals. Així mateix, treballa en programes com la Formació en Centres de Treball, FP Dual, Programes Internacionals de Mobilitat, Innovació i Transferència del Coneixement, ActivaFP, Foment i Suport de l’Emprenedoria, entre d’altres. S’integra també metodologies educatives actives i cooperatives en entorns digitals per a un aprenentatge més enriquidor.

La nova directora general de FP va mostrar el seu reconeixement per l’excel·lència de l’Institut Montsià d’Amposta i les seves instal·lacions de Fab Lab Terres de l’Ebre. Així mateix, va destacar la importància de la Formació Professional com a motor per a l’èxit professional dels estudiants i com a impuls per al desenvolupament econòmic de la comunitat local.

Aquesta visita ha reforçat el compromís de continuar impulsant i millorant la Formació Professional al territori, garantint una educació de qualitat i adaptada a les necessitats del mercat laboral.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -