14.3 C
Amposta

La Guàrdia Civil denuncia dos pescadors a Deltebre per pescar en període de veda

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa del Destacament del Delta de l’Ebre i de l’equip de Tortosa, de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, han denunciat a dues pescadors recreatius, per capturar amb mort dos exemplars de tonyina vermella en època de veda.

Amb motiu de les diferents queixes de professionals dedicats a la pesca de la tonyina vermella a la costa de Tarragona, el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona, va establir una sèrie de operatius encaminats a la detecció d’activitats il·lícites relacionades amb la pesca d’aquest producte, establint controls en ports de baixa activitat, per ser aquests els idonis per a la descàrrega de captures.

Arran d’aquests operatius, a principis de la setmana passada, durant el vespre, a la rampa de desembarcament lliure de Riumar, terme municipal de Deltebre, va ser detectada una embarcació rígida que es disposava a efectuar l’amarratge. En ser aquesta hora inusual per realitzar aquesta maniobra i sospitar que hagués realitzat alguna activitat il·lícita, es va procedir a inspeccionar l’embarcació, localitzant un doble fons amb sistema de refrigeració i el seu interior una peça de tonyina vermella (Thunnus Thynnus) d’una longitud de 85 cm. i un pes d’uns 60 quilos.

Després d’identificar el patró de l’embarcació es va comprovar que el mateix era multireincident en aquest tipus d’activitats il·lícites, havent estat denunciada en més de trenta ocasions per practicar activitats pesqueres il·legals.

Alhora a finals de la setmana passada personal del Seprona de la Guàrdia Civil de Tortosa en coordinació amb Inspectors de Pesca de la Generalitat de Catalunya, van interceptar un vehicle que pretenia abandonar el port pesquer de Calafat, transportant al seu interior un nevera portàtil de grans dimensions, descobrint a l’interior de aquest diverses parts de tonyina vermella trossejat, sense cap, vísceres i cua amb un pes d’uns 50 quilos, previsiblement preparat per introduir-lo en la cadena alimentària fora de les vies legals, burlant els controls administratius i sanitaris.

Per aquest motiu de es va procedir a la confiscació dels exemplars capturats, practicant l’extracció de mostres per a l’anàlisi genètica, formulant acta-denúncia als infractors per infringir la Llei 3/2001 de Pesca marítima de l’Estat, per la tinença i descàrrega d’exemplars de tonyina vermella en època de veda.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -