EbreNotícies

La greu gota freda que afecta el País Valencià fregarà lleugerament les Terres de l’Ebre

Hi ha hagut inundacions i rius desbordats en diversos municipis valencians

La gota freda, també coneguda com a DANA, va desbordar ahir el País Valencià, sobretot el sud, i va causar desbordaments, destrosses i inundacions a molts municipis. A causa del temporal van morir dues persones a la localitat de Cabdet, a Albacete, a més hi va haver tres ferits a Ontinyent i Canals que van ser traslladats a l’hospital.

Aquesta passada matinada les precipitacions han tornat novament a les comarques centrals i del sud del País Valencià. L’alerta roja per pluges de 180 litres per metre quadrat en 12 hores i 90 en una hora es mantindrà fins les 12.00 h. El riu Segura s’ha desbordat a Oriola, al Baix Segura, poc després de les 7 del matí. Efectius de l’UME han construït una tanca amb sorra per a evitar que l’aigua arribi als baixos i carrers més pròxims.

Els mapes indiquen que aquesta DANA fregarà les Terres de l’Ebre arribant força desgastada i, per tant, durà ruixats dispersos sobretot cap al sud que poden ser d’intensitat moderada. Els núvols aniran augmentant a mesura que avancin les hores i les temperatures pujaran lleugerament. Dissabte i diumenge seran dos dies força inestables, hi haurà sol en alguns moments del dia, sobretot als matins, però les tardes seran més ennuvolades i hi poden caure algunes precipitacions.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close