14.3 C
Amposta

La gran conspiració de l’abocador

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Estem davant d’una situació que no té res de casual i sí conspirativa, dissenyada al mil·límetre per arribar on es volia sense importar els danys col·laterals que hagin pogut causar. Una situació que no és estàtica però si canviant en la mesura en què es van desenvolupant els fets, que mostren que la major part d’aquests impulsos estan fets amb el budell i no amb el cap com seria el normal.

Des de fa algun temps que he escrit sobre l’abocador o dipòsit de Riba-roja convençut que s’havia de fer donant-li suport, ja que era un projecte viable per al poble per aportar un valor afegit i perquè no té cap mena de perill ambiental o de salut per la població. Però des de que l’ajuntament va activar el permís d’obres, ha crescut l’oposició al projecte tant el poble com la comarca, cosa que em van dur a la conclusió que aquesta obeïa a dues qüestions: una política i l’altre socioeconòmica i ara mateix un altre que és electoral.

La política és la que ha provocat que el dia d’avui l’alcalde ha demanat la baixa del PDeCAT i ha estat destituït pel conseller Damià Calvet del seu càrrec a la Generalitat. Quan parlo de conspiració aquí en tenim una, el primer cap de turc d’aquesta ha sigut l’alcalde, col·laborador del conseller a l’hora de fer i gestionar el projecte mediambiental i que per raons geopolítiques ara mateix s’hi ha passat al bàndol contrari i el vol aturar sí o sí. No té cap raó tècnica només política i si respecta la llei, al Conseller li costarà aturar el projecte. A més, s’ha donat visibilitat al poble de Riba –roja que ha donat suport al dipòsit en la manifestació que ha fet davant la delegació del govern a Tortosa.

L’altra és la socioeconòmica. En una comarca que segueix la tendència que té el territori de despoblació i una economia que necessita innovació per crear un futur i que ara mateix no s’ha treballat el que s’ha treballat, és a curt termini, fent projectes essencialment de turisme i el dipòsit entre altres. Però tot i que jo estaria més d’acord amb una planificació econòmica llarga, val més feina feta a curt termini que no fer res. L’alternativa ara mateix seria començar un diàleg pel futur de la comarca que impliqués a tots els partits per arribar a una economia sostenible i verda. Això seria un gran projecte de futur per començar.

El debat s’ha allargat fins a gairebé les eleccions i el sentit comú diu que una mala combinació és l’explicació de projectes a la gent quan es demana el vot, perquè no ens diuen la veritat simplement el que els interessa dir. És per aquesta qüestió que el tema es pot endurir encara mes entre les posicions trobades dels partits i Generalitat, si no es fa algun avenç els jutges tindran molta feina. Aquesta setmana escoltava a la TV local una tertúlia política on un membre d’ERC deixava anar una perla per anar seguint amb la conspiració i deia: Amb una trobada amb el departament del Sr. Calvet feta a Tortosa un dels tècnics del departament ens va dir que això dels residus no contaminants té una línia molt prima i que no ens ho podem creure. Voldria dir que no enganyin a la gent que aquests residus estan a la llista de regulats per la UE i no són perillosos si la gestió és la que s’ha de fer. Per acabar voldria fer una petició al Conseller Damià Calvet i és que no llenci els diners del contribuent volen desfer una feina feta pel seu departament que a priori no es pot desfer per tancar el dipòsit perquè podria caure en la prevaricació. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -