14.3 C
Amposta

La Generalitat activa la línia d’ajuts de 15 MEUR per als comerços obligats a tancar del 7 al 24 de gener

El procés de sol·licitud s'obrirà els pròxims dies i les ajudes es repartiran per ordre d'arribada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Generalitat ha activat la línia d’ajuts de 15 milions d’euros per als comerços obligats a tancar del 7 al 24 de gener. Aquest dimecres, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha presentat les bases per a la concessió de les ajudes, que van dirigides a establiments situats en centres o recintes comercials que no venguin productes essencials ni tingui accés directe des del carrer i a establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats. El DOGC no especifica quan s’obrirà el procés de sol·licitud, però fonts del departament d’Empresa consultades per l’ACN asseguren que serà al llarg dels pròxims dies. Cada beneficiari rebrà 3.750 euros i les ajudes es repartiran per ordre d’arribada de les sol·licituds.

Les sol·licituds es podran demanar per via telemàtica a través del Canal Empresa i arribaran a un total de 4.000 establiments. Per poder optar a l’ajuda, els beneficiaris han de tenir almenys un establiment operatiu al territori català, a banda de complir requisits com el fet de no trobar-se en concurs de creditors, respectar la normativa vigent en matèria de desenvolupament sostenible o complir amb les seves obligacions tributàries davant l’estat. Queden excloses com a beneficiàries de les subvencions les empreses que es troben participades en més d’un 50% per capital públic i les empreses majoristes.

El procés de sol·licitud s’obrirà l’endemà que de la publicació de la convocatòria, mentre que el període per saber si una empresa ha rebut l’ajuda serà màxim de sis mesos. No obstant això, des del Departament d’Empresa assenyalen que l’objectiu és pagar el més ràpid possible i recorden que la resta d’ajudes que ja s’han donat s’estan pagant en un període d’aproximadament 30 dies.

Un cop lliurada la subvenció, la Generalitat es reserva el dret a executar actuacions de seguiment i control per determinar el compliment de les condicions que van donar lloc a l’atorgament. Tal com es detalla al DOGC, almenys un 10% de les empreses seran avaluades per tenir una mostra “raonable”.

Més ajudes arran de la pròrroga

La línia d’ajuts als comerços contemplava una inversió inicial de 10 MEUR (2.500 euros per a cada establiment). Amb la pròrroga de set dies de les restriccions, però, la Generalitat va anunciar que ampliava fins a 3.750 euros les ajudes per cada beneficiari, fins a un total de 15 MEUR.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -