EbreNotícies

La gastronomia i l’enoturisme reflecteixen les Terres de l’Ebre

Per a conèixer realment un territori, n’has de conèixer la seua gastronomia. La cuina reflecteix la història antiga i recent d’un lloc, integrant-hi les influències rebudes d’altres cultures i, sobretot, mostrant la riquesa d’un entorn natural.

Els boscos del massís d’Els Ports, les planes interiors de secà, els horts que voregen el riu Ebre o la plana deltaica ofereixen diversitat de productes: bolets, hortalisses, verdures, fruita dolça, cítrics o el característic arròs del Delta de l’Ebre. Tots aquests productes es complementen amb el saborós peix, el marisc i els moluscs que, alimentats per nutrients que el riu aboca al mar, s’extrauen de les badies i de les llacunes interiors.

A més, molts dels productes elaborats a partir d’aquests aliments han obtingut la Denominació d’Origen Protegida o la Indicació Geogràfica Protegida, dos certificats que reconeixen la qualitat d’elaboracions com, per exemple, els embotits d’arròs, l’oli d’oliva, els vins de la Terra Alta o la variada rebosteria de tradició àrab. A continuació, volem fer-te algunes recomanacions.

T’agradaria conèixer els secrets de l’elaboració del vi? No hi ha millor manera per a submergir-se en aquesta cultura mil·lenària que fer-ho amb aquelles persones que han heretat la saviesa dels seus ancestres.

Consulta la Ruta del Vi de la Terra Alta.

Redacció – J. V.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close