EbreNotícies

La fira Àgora de les Terres de l’Ebre promou l’economia circular local amb una trentena d’expositors a Ulldecona

ACN.- La segona edició d’Àgora, la Fira de l’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre, ha obert portes amb una trentena d’expositors aquest dissabte a Ulldecona. La mostra, impulsada per l’Ateneu Corporatiu ebrenc, fa visibles les iniciatives que aposten per una economia social, un consum responsable i el cooperativisme, com un model de negoci alternatiu. El coordinador de l’Ateneu, Carlos Lamote, ha defensat que són viables els projectes empresarials que se centren a abastir a petita escala. “No és rendible per a qui busca un benefici immediat, sí pel que necessita viure amb allò que té i satisfer la demanada dels seus veïns”, ha subratllat. Enguany, l’entitat assessora una quinzena de noves iniciatives. Entre elles, l”Enllaç’ que vol esdevenir una cooperativa per a consumidors i productors locals que millori la comercialització dels productes agroecològics produïts al territori.

El projecte Enllaç ha nascut aquesta primavera i serà una realitat la pròxima tardor. El seu objectiu és ajudar a productors ecològics a distribuir i comercialitzar la seva collita i facilitar que arribi a consumidors, restauradors, botiguers i menjadors escolars. La coordinadora de la nova cooperativa, Cecile Thevenot, ha explicat que volen promoure l’economia local davant la “competència dels supermercats que ofereixen productes ecològics a baix preu”. Per això, s’han associat amb dues cooperatives de Barcelona i Manresa.

Per Thevenot és “necessària” la cooperativa atès que hi ha “molta demanda” per part dels productors que necessiten exportar i vendre els seus productes i calcula que s’hi sumaran una cinquantena de productors del territori. A part, també vol facilitar les compres als consumidors. “Suposa molt de temps anar a buscar un producte aquí i allà, els volem estalviar temps i feina”, ha destacat Thevenot. Per això, ha afirmat que la cooperativa serà un projecte de “tots”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close