14.3 C
Amposta

La FCAC reclama tenir presència al consell direcció de l’Agència de la Natura de Catalunya

Les cooperatives es mostren crítiques amb aquest organisme perquè "no garanteix la representativitat del sector agrari"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la Proposició de llei de creació de l’Agència de la Natura de Catalunya, que dimecres es debatrà al Parlament. L’entitat considera que “no garanteix la representativitat del sector agrari” i reclama un representant en el seu Consell de Direcció amb l’objectiu de “donar veu a les 195 cooperatives i els seus 30.000 socis, directament implicats en la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental del territori”. La FCAC assenyala que “el 20% de la població té cura del 80% del territori” i, per això, defensa que “cal garantir que la seva veu serà escoltada en un òrgan que, d’un total de 19 membres, només té un representant del sector agrari”.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, remarca que “les cooperatives són les primeres interessades a protegir el patrimoni natural en què conviuen els seus socis”, ja que “estan fortament arrelades al territori i, cadascuna en el seu àmbit, treballa per protegir la biodiversitat inherent a l’espai natural”.

En aquest sentit, la FCAC recorda que “el 20% de la població té cura del 80% del territori” i, per això, sosté que per dur a terme “una bona política de conservació de la natura” és “imprescindible” garantir la participació dels actors del territori en la gestió de la futura Agència de la Natura “perquè s’aprofiti l’experiència de les cooperatives d’emprar els recursos en connivència amb la conservació de la natura”.

La FCAC exigeix una Administració “amb visió integradora i que generi prou capacitat d’entesa i empatia entre els diferents sectors”. En aquest sentit, es mostra especialment crítica amb el fet que “només un dels 19 membres del Consell de Direcció de l’Agència de la Natural sigui representant del sector agrari”.

Finalment, reclama una visió “única” de les polítiques relatives al Medi Natural i “sota la competència del Departament d’Agricultura”, que ja “compta amb les responsabilitats de la gestió de boscos i de les activitats cinegètiques, amb presència a la major part del territori”.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -