14.3 C
Amposta

La façana de Lo Pati d’Amposta s’habilita com a nova sala expositiva

'La Façana' s'inaugura dissabte amb el cicle 'Miratges', que presenta l'obra de sis artistes digitals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una pantalla digital de sis per tres metres situada a la façana de l’edifici es convertirà, a partir de dissabte, en la nova sala expositiva de Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre. La batejada com ‘La Façana de Lo Pati’ oferirà una programació pròpia paral·lela a l’activitat habitual del centre i està pensada perquè s’adapti a la seva peculiar ubicació, en un espai obert al públic permanentment i fent ús de la tecnologia digital. La nova “sala expositiva” s’inaugurarà aquest dissabte al vespre amb el cicle de natura i paisatges visuals ‘Miratges’. Està previst que al llarg de 2023 mostri el treball de sis d’artistes digitals que, a través de la creació i la manipulació d’imatges, reflexionen sobre la representació del paisatge.

Una gran pantalla que els responsables de Lo Pati no volen definir com a tal, sinó que l’entenen com una sala més, equiparant els seus 18 metres quadrats de superfície a un espai expositiu més del centre. La idea, segons ha desenvolupat la directora del centre, Aida Boix, es va concebre fa tres anys com una fórmula per superar les limitacions físiques de l’ampliació de les instal·lacions per acollir projectes digitals. Una fórmula i un concepte, asseguren, que encara no ha arribat a Catalunya.

A més, la pantalla de gran format respon també a la voluntat d'”apropar l’art contemporani i les arts visuals a tota la població”. “Sabem que a una part de la població li costa entrar a un centre d’art contemporani. Aquestes activitats que portem anys fent a la plaça, de mediació, per a nosaltres són fonamentals. El fet de poder situar una sala expositiva a l’exterior i oberta a tothom ens permet trencar amb la idea del cub blanc del centre d’art i convertir la plaça Mari Chordà en una un centre actiu de la programació de lo Pati”, ha subratllat Boix.

Les obres es projectaran durant els set dies de la setmana entre les nou del matí i la mitjanit. De moment, seran obres visuals sense so. La inaugurarà el cicle ‘Miratges’, que al llarg d’enguany mostrarà les obres de tres artistes locals i tres internacionals -d’Europa i Àsia-, que s’aniran rellevant cada dos mesos, amb voluntat d’explorar i reflexionar sobre la idea de paisatge.

‘Miratges’ presentarà des de la manipulació onírica de la imatge fotogràfica de Hamill Industries a Slow Violence, que és la que inaugurarà el cicle aquest dissabte al vespre, a la cronofotografia del treball de Xavi Bou; de les noves tècniques d’enregistrament de vídeo a través de drons i el collage procedural al Luftraum de Dirk Koy, als patrons hipnòtics basats en la manipulació de fotografia en moviment del Serial Parallels de Max Hattler; així com la imatge sintètica creada mitjançant codi a Fluctus de Lia o la nova creació d’art generatiu del cicle Bancals d’Anna Carreras.

Comissariat per Irma Vilà, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia, el cicle permet als creadors qüestionar i explorar els seus límits, proposant una reflexió sobre la relació entre el món virtual i el món físic. “El miratge és un paisatge visual que existeix a la nostra ment i pot esborrar les fronteres entre el que és oníric, real, prosaic o físic”, ha reflexionat Vilà sobre el concepte que inspira el cicle.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -