EbreMedi ambientNotíciesSocietat

La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el seu centenari

La presidenta de la Diputació de Tarragona i la consellera d’Agricultura de la Generalitat encapçalen els actes commemoratius dels cent anys de l’entitat riberenca

Aquest dissabte la Cooperativa de la Palma d’Ebre ha iniciat la celebració del centenari de la seva fundació amb un seguit d’actes que es perllongaran des de les 12 del migdia fins ben entrada la nit. Durant la jornada s’hi estan realitzant tot tipus d’activitats festives com l’actuació de batucada, el dinar de germanor, el concert musical o l’espectacle de foc.

L’esdeveniment més important del dia ha tingut lloc al migdia, on la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha presidit l’acte on s’ha rendit homenatge als 15 presidents que ha tingut la Cooperativa al llarg de la seva història i s’ha descobert un plafó commemoratiu del centenari sobre la porta que dóna accés a les oficines de l’entitat agrícola.

L’acte també ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i amb la presència d’altres autoritats com  l’alcaldessa de la Palma d’Ebre, Marina Rojals; el president de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit la Palma, Eduard Vernet, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca.

La presidenta de la Diputació ha destacat que la Cooperativa “contribueix a enfortir l’economia local, preservar el sector agrícola i frenar el despoblament rural” i ha remarcat que l’entitat de la Ribera d’Ebre és un exemple d’esforç, treball en comú i superació.

Actualment la Cooperativa té un centenar de socis productors que representen la pràctica totalitat dels pagesos de la Palma d’Ebre. L’entitat agrícola riberenca elabora anualment unes 400 tones d’oli verge extra que es comercialitzen  amb la marca “Vall Major Arbequina” (DOP Siurana). La bona feina de la Cooperativa també l’ha dut a embotellar l’oli oficial del FC Barcelona. Aquest èxit de producció és gràcies al molí amb el que compta l’entitat; el qual  disposa d’un sistema d’extracció contínua per centrifugació i dues línies amb capacitat de molturació d’uns 100.000 kg. d’olives diaris.

Redacció – J. G.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close