14.3 C
Amposta

La CHE tramita noves concessions d’aigua a Flix per generar energia hidroelèctrica

Dues empreses sol·liciten una captació inicial de 5 m3/s

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha rebut una sol·licitud de l’empresa Tacios Energy SL per rebre una concessió de cabal del riu Ebre per generar energia hidroelèctrica. Com es publica aquest dilluns al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), s’obre un termini de tres mesos per rebre la petició concreta i altres “en competència que puguin ser formulades”. També s’indica que està a tràmit una altra petició publicada al BOPT el 30 de desembre de 2019. Es tracta de la sol·licitud de l’empresa Ebergy 2011 SL per una concessió per generar energia hidroelèctrica, també d’un cabal 5 m3/s i 150 l/s per a operar, “al tram lliure entre Ascó i Flix, al marge dret”.

L’obertura dels projectes es farà una setmana després que acabin els tres mesos de termini per presentar peticions. Segons la nota publicada per la CHE, es denegarà la tramitació posterior de qualsevol petició presentada que suposi utilitzar “un cabal superior al doble del que figura en la petició inicial”, sense que això suposi “un perjudici” al demandant que pretengui sol·licitar “un cabal superior al límit fixat” perquè pugui acollir-se a la tramitació indicada en el punt 3 de l’article 105 del reglament del Domini Públic Hidràulic.

Aquest text apunta que per usar un cabal superior al doble del demanat inicialment, s’haurà de fer una petició en la forma prevista i paralitzar el tràmit de la primera -una petició que s’acompanyarà d’una finança que determinarà la CHE segons el cabal demanat i el destí d’aquest-.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -