14.3 C
Amposta

La candidatura Movem-PSC vol construir tres llars d’infants a Tortosa a cost zero per a les famílies

La candidatura de progrés ha explicat que, si arriben al govern, aprofitaran les subvencions que venen d’Europa per a dotar la ciutat de llars d’infants públiques a les tres zones educatives

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els dos candidats de la coalició Movem Tortosa i PSC, Jordi Jordan i Víctor Grau, han manifestat la seua ferma voluntat, si aconseguixen governar, de construir tres llars d’infants públiques a la ciutat «de manera prioritària i a cost 0 per a la ciutat, repartides en les tres zones educatives actuals: Ferreries, Temple i Rastre-centre». L’alcaldable Jordi Jordan ha remarcat que «no es poden dixar passar els 90 milions d’euros que, gràcies als fons europeus Next Generation, destinarà Educació a subvencionar la construcció de llars d’infants públiques. Les noves equipacions sortiran així a cost 0 per als tortosins i les tortosines». Jordan, ha recordat que la seua formació porta anys defensant i reivindicat estes infraestructures del tot necessàries «per a afavorir la conciliació familiar, més enllà de la realitat econòmica de les famílies. L’educació gratuïta de 0 a 3 anys és un dret», ha remarcat.

L’alcaldable de la candidatura Movem Tortosa-PSC ha aprofitat per a explicar que també han incorporat al programa electoral diferents millores, que porten defensant des de fa anys, per a cobrir les necessitats dels més menuts. Així, proposen instal·lar tanques al voltant dels parcs infantils per a guanyar en seguretat, «perquè els pares i mares puguen estar tranquils i no patir un ensurt. Ja sabem que els menuts són imprevisibles i poden sortir corrents cap a la carretera, en un moment». A més, els gronxadors, segons l’alcaldable, «han d’estar ben mantinguts, ser inclusius i haver-ne d’adaptats a cada edat i capacitat», a més d’incorporar tendals i arbrat per a evitar la solana. El candidat ha afegit una proposta més, que s’han de dotar els espais públics de canviadors de bebés. Actualment, en falten a l’ajuntament, a la biblioteca, al mercat i a les instal·lacions esportives, entre altres indrets.

El candidat socialista de la coalició, Víctor Grau, ha afegit que totes estes actuacions i les que estan treballant des de la candidatura conjunta es volen tirar endavant «amb la participació ciutadana». Esta participació, en el cas dels temes sobre infants, es propiciarà des del Consell de la Infància, «el govern actual l’ha creat a correcuita i nosaltres pensem que els mecanismes de participació han d’estar durant tot el mandat», ha remarcat Grau, així mateix, ha afegit que «volem comptar amb la participació del consell educatiu municipal, creiem que tenen molt a dir en el tema de l’educació i amb tot el que té a veure amb els infants i joves».

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -