14.3 C
Amposta

La barca de Flix, a punt d’enfonsar-se per la riuada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les precipitacions dels últims dies al País Basc, la Rioja i Navarra, han superat registres històrics i ha provocat greus inundacions en alguns municipis, on el riu Ebre va assolir aquest diumenge un cabal de 2.700 metres cúbics per segon. Malgrat això, al tram ebrenc la situació és diferent, gràcies als embassaments de Riba-roja d’Ebre i Mequinensa. Però la crescuda del riu s’ha fet notar i ha provocat alguns danys, per exemple, a l’embarcador de Móra d’Ebre, que ha quedat molt destrossat i a la barca de Flix, que gairebé s’enfosa a causa d’un forat de grans dimensions en un dels llaguts.

Embarcador de Móra d’Ebre | 10 de desembre de 2021 | Imatge cedida a Imagina Ràdio

En el cas de Flix, segons explica el consistori, un veí del municipi va alertar el divendres a la Guàrdia Municipal en observar que un dels llaguts del pas de barca s’estava enfonsant. Immediatament si van desplaçar els bombers i van començat les tasques de bombeig per extreure l’aigua de l’embarcació. Un cop van aconseguir buidar el llagut i recuperar el nivell de flotabilitat habitual, es va comprovar que hi havia un forat força gran a un dels llaguts.

Personal de la brigada municipal va participar en les tasques, aconseguint taponar gran part de l’obertura de manera provisional. En el moment dels fets la barca es trobava fora de servei donat que s’estava produint un desembassament d’aigua controlat que ha fet incrementar notablement el cabal del riu. És per això que es creu probable que el forat hagi estat causat per l’impacte d’un tronc o algun objecte arrossegat per la forta corrent de l’aigua.

La barca de Flix | 10 de desembre de 2021 | Imatge de l’Ajuntament de Flix

El cabal de l’Ebre en el seu tram baix és d’1,432 metres cúbics per segon al seu pas per Ascó i de 1.413 metres cúbics a Tortosa. Segons les previsions de cabal de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) s’arribarà a un màxim d’1,459 metres cúbics a Ascó, mentre que Tortosa es mantindrà en els 1.412 metres cúbics i anirà baixant. Com a mesura de prevenció, l’Ajuntament de Tortosa ha tancat els accessos al riu i Miravet, Flix i Garcia han suspés la circulació a través del pas de barca.

En aquests moments els embassaments de la part final de l’Ebre, Mequinensa i Riba-roja d’Ebre es troben al 72% i al 83% de la seua capacitat respectivament i això permet minorar la crescuda del riu en el seu tram final.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -