14.3 C
Amposta

Junts presenta esmenes als PGE demanant millores en la protecció del Delta per més d’un milió d’euros

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

Junts per Catalunya mitjançant el treball realitzat pels grups de treball del Parlament de Catalunya i el Grup de Junts a les Corts Generals del Congrés i Senat han elaborat un conjunt d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat en el marc d’actuacions en defensa del litoral del Delta de l’Ebre. Concretament, l’import sol·licitat al conjunt de les esmenes presentades supera el milió d’euros.

En relació amb aquestes esmenes, la diputada de Junts al Parlament de Catalunya i membre de la Taula de Consens, Irene Negre, afirmava que “des de Junts per Catalunya ens vam posar des del primer moment al costat de la Taula de Consens i per això mateix, de cara al PGE 2023, hem presentat les seves peticions perquè siguin contemplades al mateix.”

Tot seguit la diputada aldeana de Junts afegia que “demanem que es doni suport a un tema tan important per a les Terres de l’Ebre i que la resta de grups polítics donin suport a aquesta proposta de territori. És urgent i inajornable que es facin actuacions al Delta de l’Ebre, si a la Manga del Mar Menor és important, també ho és el Delta de l’Ebre i el govern Espanyol ens ha d’escoltar”.

De fet, el conjunt d’actuacions sol·licitades pel grup de Junts, per incloure en els Pressupostos Generals, està format per tres esmenes. Esmenes que eren explicades per la senadora Assumpció Castellví. La senadora que recordava que “aquestes esmenes presentades per Junts volen millorar el Delta de l’Ebre i evitar la degradació davant la problemàtica actual de les situacions climàtiques extremes que afecten greument al litoral ebrenc”.

Així, segons la senadora Castellví, les esmenes presentades valorades en més d’un milió d’euros i agrupades en programes són: Programa de gestió de sorres de litoral amb un import de 360.000 mil euros, programa de millora de la protecció del litoral davant els temporals valorat en 320.000 euros i programa de la millora de l’aigua amb imports de 380.000 mil euros.

Amb aquestes inversions al Delta de l’Ebre es preveu satisfer les necessitats immediates que permetin avançar cap a la conservació i preservació d’aquest espai natural de Catalunya. Espai que actualment està molt amenaçat per les inclemències mediambientals provocades per l’emergència climàtica.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -