CulturaNotícies

Jonatan Rius, fotògraf nominat als premis IATI: “A les albades del Delta, sembla que estiguis a un altre món”

Es troba nominat als premis IATI pel seu perfil d’Instagram

Es conegut a les xarxes com a Pinapli i té milers de seguidors. Però darrere d’aquest nickname, es troba en Jonatan Rius, un fotògraf afincat a Amposta, que durant els últims anys ha donat la volta al món plasmant els paisatges més espectaculars. Des de Bolívia, passant per la bella Roma i pels fiords noruecs, Rius es dedica a treballar com a fotògraf de viatges, i aquests dies, ha rebut una bona notícia. Es troba nominat als premis IATI pel seu perfil d’Instagram. Ell diu que ni es va enterar que estava nominat, i no li cal, perquè gràcies a la seva feina a les xarxes socials ha aconseguit el somni de molts: viatjar i immortalitzar-ho.

Què són aquestes premis IATI?

Iati es una companyia d’assegurances per viatgers bastant coneguda entre els ‘youtubers’ ‘bloggers’ i ‘instagramers’ de la xarxa. Organitzen aquesta gala per continuar creicent i perquè els interessa el volum de negoci que han creat a través de persones que viatgem a totes les parts del món. Ells creuen que és molt més objectiu una persona de carrer que la publicitat convecional. Aquests guardons és un reconeixement a aquestes persones.

Per què has estat seleccionat?

Exactament per quina fotografia, ho desconec, però la primera noticia la vaig tenir la setmana passada, en el qual em convidaven a l’entrega de premis. Jo ni ho sabia. He vist que buscàvem diferents persones en cada modalitat: Instagram, Youtube i Blogger.

Com vas començar en aquest món?

Vaig començar d’una manera sense donar-me compte. L’any 2010 em vaig descarregar l’aplicació d’Instagram. Primer va sortir per Iphone i em va cridar l’atenció que el logotip era una càmera polaroid, i me l’a vaig descarregar. Viatjant pel Delta, el primer dia vaig penjar una posta de sol i vaig veure que persones de fora s’interessaven. Com és possible que una foto amb el mòbil acabi agradant? Vaig anar més enllà, i m’agradava aquest part d’ego que ens reconeguin la feina feta. Em van començar a sortir seguidors, i sortia com a recomanat per Instagram. Qualsevol persona del món et podia seguir. En aquella època guanyaves cinc o deu mil seguidors cada dia.

De petit sempre m’ha agradat la fotografia, des dels 19 als 23 anys treballava en una televisó local i ja ‘magradava el món audiovisual. Però la televisió és de vídeo pero poques fotos. La curiositat va venir a través de l’aplicació.

I des de llavors com t’ha anat?

Doncs viatjant molt, i gràcies a Instagram, a destinacions turístiques que s’han interessat per mi. He estat tres cops a Roma, i m’han sortit algunes col·laboracions a Gènova, Brussel·les, Flandes, Holanda, a París, Alemanya, Londres, també a Noruega dos cops, un als fiords, a l’Àrtic captant les aurores boreals. El tema de ‘creuar el charco’, he estat a Perú vaig estar últimament i després viatges curts a Colombia per una companyia de vols.

Realment, no m’he presentat a molts concursos. Aquest de Iati és una nominació perquè no m’he presentat i m’envien un dia un correu que estic nominat.

Qué te l’ebre que és tan singular?

Sempre dic el mateix. Qualsevol albada a l’Ebre té uns colors brutals. Sembla que estiguis en un altre lloc. A Bolivia vaig estar al saler de Uyuni, és molt més gran que el Trabucador però tenim una varietat de paisatges, i l’expansió tan plana, amb els colors tan daurats, sembla que estiguis a un altre món. Sembla mentida que estiguis aquí.

 

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close