14.3 C
Amposta

Jaume Llambrich, responsable de Publicacions URV: “Tenim una responsabilitat envers la ciutadania de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Jaume Llambrich, responsable del segell editorial Publicacions URV, ha explicat a Imagina Ràdio quines són les novetats de les Terres de l’Ebre i la importància que tenen per a la difusió de coneixements a la societat.

1. Quines són les novetats editorials de Publicacions URV sobre les Terres de l’Ebre?  

Per enguany tenim dos novetats de primer nivell. Per una banda hi ha el volum d’Emigdi Subirats, Curt Wittlin. Converses amb un medievalista excels, un estudi dedicat a la vida i obra d’un filòleg d’impacte internacional que passà els seus darrers dies a Roquetes. I per l’altra presentem Lais, del tortosí Felip Pedrell, en què Accent Ensemble ha recuperat unes partitures inèdites de Felip Pedrell i que compta amb un estudi introductori sobre la seva figura a càrrec de Cristina Favà. 

2. Quins treballs poden publicar-se sota el segell editorial de la URV? Quins requisits han de tenir?  

Som una editorial universitària, pel que donem cabuda a estudis acadèmics de tots els àmbits, principalment de ciències socials i humanitats. En el cas de les obres destinades a col·leccions de recerca, cal que compleixin una sèrie de requisits formals i superar una sèrie d’avaluacions per part d’investigadors externs. A tal efecte existeixen una sèrie de convocatòries obertes a científics de tot el món. 

3. Quin és l’objectiu de Publicacions URV? 

El principal objectiu de Publicacions URV és editar obres de caràcter docent i investigador i difondre el coneixement a la societat, a més a més de tindre especial cura d’aquelles propostes que ens arriben des del Campus Extens de la URV.

4. On es poden comprar els llibres de Publicacions URV? 

Es poden comprar a qualsevol llibreria de confiança de les Terres de l’Ebre i també a les llibreries digitals. I, en el cas de llibres en accés obert, es poden descarregar gratuïtament al portal llibres.urv.cat.

5. Quina importància tenen els llibres sobre les Terres de l’Ebre de Publicacions URV?

Una de les principals missions de la Universitat Rovira i Virgili és la transferència de coneixements a la societat. Com a universitat amb vocació pública, una de les principals característiques  que distingeix la URV de la resta d’universitats és el territori en el qual està implementada. Tenim una responsabilitat envers la ciutadania de les Terres de l’Ebre i les nostres publicacions no en poden quedar al marge, per això editem autors ebrencs i temes acadèmics d’àmbit ebrenc, per distribuir-los no només al nostre territori sinó difondre’ls també a nivell internacional. 

Últimes novetats de Publicacions URV, l’editorial de la Universitat Rovira i Virgili, vinculades a les Terres de l’Ebre: 

  • Lais. Felip Pedrell (Publicacions URV, novembre 2022). Un llibre que recupera, per primera vegada, partitures inèdites del músic i musicòleg tortosí en el centenari de la seva mort. Elaborat pel grup Accent Ensemble i la historiadora Cristina Favà. Els Lais són un cicle de catorze cançons de Pedrell que narren, amb veu de dona, el procés d’enamorament, des dels inicis fins a arribar a la unió dels enamorats. 
  • Història de vida de Mari Chordà, de Núria Gil (Publicacions URV, maig 2022). La història de vida de l’artista Mari Chordà Recasens, nascuda a Amposta, representa una aportació per a l’àmbit històric i social, com a activista feminista; per a l’àmbit literari, com a editora i poeta; i per a l’àmbit artístic, per la gran aportació al món visual i plàstic. La publicació pretén ser un donanatge, en commemoració del seu 80è aniversari. 
  • Curt Wittlin, converses amb un medievalista excelsd’Emigdi Subirats (Publicacions URV, octubre 2022). Una aproximació a Curt J. Wittlin, un dels grans romanistes catalanistes de la segona meitat del segle XX i començament del XXI. Nascut a Suïssa i arribat del Canadà, en jubilar-se es va establir al Baix Ebre, moment en què inicia les seues converses amb Emigdi Subirats i que aquest llibre testimonia. 

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -