14.3 C
Amposta

Ivan Garcia, alcalde de Roquetes: “Hem posat al centre les persones creant una ciutat més sostenible”

Ivan Garcia, alcalde de Roquetes des de fa poc més d'un any, valora els quatre anys de legislatura

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ivan Garcia és alcalde de Roquetes des de fa poc més d’un any, des del febrer de 2022, i va prendre el relleu de Paco Gas que va estar prop de 15 anys a l’alcaldia. L’actual batlle serà el cap de llista per primer cop d’Esquerra a Roquetes a les pròximes eleccions municipals del maig i el seu objectiu és continuar fent créixer el projecte de poble que s’ha impulsat els últims anys, però ara amb forces renovades i noves actuacions de futur destacades.

Durant aquesta legislatura ha estat regidor d’Obres Públiques, Serveis i Béns, Turisme, Esports i Gestió Ambiental a l’Ajuntament de Roquetes, fins al passat mes de febrer, quan va accedir a l’alcaldia. Garcia ha fet una valoració personal d’aquests quatre anys de legislatura en l’entrevista que podeu llegir a continuació:

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

No cal dir que aquest mandat ha estat marcat per la pandèmia, tot i que ara ja la veiem molt llunyana. Han estat dos anys molt complicats i on ens ha tocat gestionar coses que mai s’havien fet. Però deixant de banda la pandèmia la valoració que puc fer d’aquests quatre anys a Roquetes és molt positiva. Hem fet un pas més en la transformació de la ciutat amb obres i millores per fer-la més atractiva i amable per a la ciutadania, com també per a aquelles persones de fora que ens visiten.

També s’ha posat la cultura com a un dels principals eixos de dinamització, i a més, hem donat sortida a un dels sectors més castigats per la pandèmia. Una de les altres coses a destacar és que les famílies han agafat un important protagonisme en activitats, tallers, xerrades, com també a l’hora de dissenyar alguna de les obres importants que s’han dut a terme.

Tot això seguint amb el treball que des que Esquerra està al govern municipal s’està fent per tindre una hisenda clara, amb reducció constant del deute, sense apujar impostos i sense que a les veïnes i els veïns els toqui pagar contribucions especials cada vegada que s’actua en el seu entorn més proper. Vull destacar que el deute de l’ajuntament ha passat dels més d’11 milions d’euros el 2007 fins als poc més de 2 milions de deute que tenim ara a la nostra ciutat.

En definitiva un balanç molt positiu de veure com Roquetes està al lloc que es mereix com a una de les ciutats rellevants del territori, cosa que ens ha de fer estar molt orgullosos.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori?

Com he dit en l’anterior pregunta, la pandèmia ha marcat, i molt, la política municipal en tots els sectors. La gestió que se’n va fer al principi va ser excel·lent, sobretot gràcies a la implicació de tot el personal de l’ajuntament que en tot moment va vetllar perquè tots els serveis que es podien donar arribessin com fos a la ciutadania. Una de les coses en què també ens va afectar és en la planificació de tota la legislatura en moltes coses, però que avui en dia podem dir que tots els projectes previstos igualment s’han pogut dur a terme i només en un o dos casos han quedat enrederits, però que en les setmanes vinents podrem acabar traient-los endavant.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

La de posar les persones i sobretot a les famílies al centre de tots els nostres projectes, ja siguin en obres públiques com en activitats de tota mena. També destacaria el fet de fer una ciutat més sostenible, apostant per les energies renovables als edificis municipals i la millora d’instal·lacions per reduir-ne el consum energètic. Fer una ciutat sostenible i al mateix temps amable per a tothom.

4. Què és el que li ha quedat per a fer?

Una de les coses que se’ns quedarà per fer és la transformació de la Casa de Traval a la Raval Nova. La restauració d’un edifici històric que depenia de la cessió per part dels seus propietaris a l’ajuntament, cosa que no s’ha dut a terme per motius aliens a nosaltres.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig?

Sí, ja ho vam fer públic fa unes setmanes i de fet, el divendres 17 de març es farà l’acte de presentació oficial. Ho faig perquè és un repte personal que m’apassiona. No hi ha res més il·lusionant que treballar per al teu poble i la teva gent i sobretot, poder contribuir a transformar la teva ciutat en allò que totes i tots volem.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027?

Roquetes el 2027 ha de ser una ciutat amb vida pròpia, amb treball de qualitat per a la seva gent, amb carrers, places i camins que vagin millorant a poc a poc, amb serveis públics de qualitat, amb instal·lacions a l’altura de la seva gent, una ciutat en què ningú quedi enrere i on tothom tingui les mateixes oportunitats. Una ciutat verda i responsable amb el medi ambient. Una ciutat amb moviment i que continuï sent un referent al territori. Una ciutat amb accent cultural, on tingui cabuda tota mena d’actes culturals, des dels més tradicionals fins als més moderns.

En definitiva, una ciutat referent al territori i amb una identitat pròpia que ens faci estar orgullosos de ser d’on som.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -