14.3 C
Amposta

Ingesta de referència per a hidrats de carboni, greixos i proteïnes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les ingestes de referència per a macronutrients estableixen que el 50-60 % de l’energia de la dieta ha de provenir dels HIDRATS DE CARBONI. De manera que, per exemple, una dieta d’unes 2.000 kilocalories n’haurà de contenir 250-300 grams. Cal recordar, com ja vam explicar, que 1 g d’hidrat de carboni aporta 4 kilocalories.

VERITAT o FALS

Els aliments light aprimen.

FALS. El codi alimentari espanyol diu que un producte light només disminueix un 30 % l’aportació calòrica del seu homòleg. És només lleugerament més hipocalòric. A més, es podria dir que en molts casos és un engany que s’utilitza més com una estratègia psicològica, perquè el consumidor té la sensació que en pot menjar més quantitat.

LA XIFRA

Una ració de 100 grams de salmó roig aporta prop del 90% de la ingesta diària necessària de vitamina D. El salmó molt ric en àcids grassos omega 3, facilita l’absorció d’aquesta vitamina que, entre altres funcions, té la de prevenir o retardar l’osteoporosi. El peix blau en general (sardines i seitons entre altres) són uns grans precursors de vitamina D, la vitamina amiga dels ossos. Més del 60% dels catalans tenen una manca d’aquesta vitamina.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -