14.3 C
Amposta

Infosa preveu que aquest any s’arribi a les 75.000 tones de sal

Sense arribar a xifres de temporades anteriors, la producció permetrà  seguir amb la recuperació de mercats i posicionament comercial

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns 29 d’agost comença la Salinada a les Salines de la Trinitat i la previsió d’Infosa, empresa que gestiona les salines des de 1946, és que aquest any s’arribi a les 75.000 tones de sal, una producció lleugerament menor que la de l’any passat i que es quedarà lluny de les xifres dels millors anys. 

El passat setembre, just després de la collita, quan ja estava preparada la base de salmorres que havien de cristal·litzar a la primavera i l’estiu, hi va haver fortes pluges. Aquest fet va perjudicar de manera important el procés posterior, ja que va diluir les salmorres, afectant la temporada d’evaporació. Si bé és veritat, que aquesta primavera i estiu la calor i les temperatures han estat elevades, l’absència de vents de component sec i l’elevada humitat, tampoc ha afavorit a l’evaporació de les aigües a les bases.

Sense arribar a xifres de temporades anteriors, la producció permetrà  seguir amb la recuperació de mercats i posicionament comercial i donar resposta a l’exportació dels mercats exteriors. 

Segons Manel Salvadó, gerent d’Infosa, enguany la primera part de la temporada va estar marcada per moltes pluges i tres temporals que han deixat cadascun al voltant dels 200 litres a les salines i ens ha condicionat la capacitat de producció d’aquesta collita. Malgrat tot, l’estiu ha estat molt bo amb temperatures altes, tot i que ens han mancat vents secs. Esperem que no es trenqui aquesta línia abans de la collita.

Segons Salvadó, aquest factor farà que una collita que aparentment havia de ser una collita dolenta, finalment puguem afrontar la campanya comercial de manera raonable”.

Pel que fa a la producció de Flor de sal, producte gourmet recollit de manera artesanal, està essent de moment positiva i s’està recollint amb paràmetres d’una collita normal, tot i que caldrà esperar a veure com es comporta la climatologia durant les pròximes setmanes per fer un balanç definitiu. La Flor de Sal és més pobre en contingut de clorur sòdic i té un percentatge més gran de magnesi, cosa que potencia el gust dels aliments.

52 persones treballen a les Salines de la Trinitat, a les quals se n’han d’afegir un centenar més de temporals i de suport durant l’actual període de recol·lecció, en el qual s’utilitzaran, vint tractors amb els seus remolcs corresponents, quatre màquines motoanivelladores i quatre màquines recol·lectores. La major part de la maquinària no és pròpia i es contracta a empreses del territori.

La producció de sal a les Salines de la Trinitat es destina principalment al sector industrial i l’agroindústria, al tractament d’aigües, coloració salina, sector farmacèutic, desgel de carreteres i també a l’alimentació a través dels grans supermercats, essent Europa i els Estats Units, els principals importadors.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -