EbreNotícies

Horta de Sant Joan homenatjarà als 5 bombers morts a l’incendi dels Ports

L'itinerari passarà per la zona 0 de l'incendi i tindrà dos recorreguts en format marxa i cursa

Cara Nord (associació excursionista d’Horta de Sant Joan) i Pau Costa Foundation a estat organitzant per al 21 de juliol una marxa (9km) i una cursa (14km) de muntanya pel Massís dels Ports, per a homenatjar a David, Pau, Jaume, Ramón i Jordi que van perdre la vida el 21 de juliol de 2009, just fa 10 anys, a un dels incendis més bèsties per a la comarca de la Terra Alta.

“El principal objectiu d’aquest esdeveniment esportiu és retre un sentit reconeixement al record dels bombers: Jaume, Jordi David, Ramon i PauAquest memorial homenatge ens servirà per tirar endavant tant als que els vam conèixer en persona com als que no, i continuarem treballant en allò en què ells creien i estimaven tant.”

En quant al recorregut de la marxa-caminada i de la cursa, la sortida tindrà lloc al km. 17 de la T-330, un àrea de conreu de cereals adaptada per estacionar vehicles i on també hi ha una zona amb carpes habilitades per a recollir dorsals i la bossa de detall per als participants. El registre i la recollida de la bossa es podran fer entre les 7 i les 7:30 del matí, i el tret de sortida serà a les 8 del matí per als dos recorreguts.

Bossa de corredor

La bossa de corredor inclourà una samarreta commemorativa, el dorsal, detalls de la cursa o la marxa i llocs informació sobre els punts d’avituallament. També hi haurà informació sobre Horta de Sant Joan i un val de descompte per alguns dels restaurants de la zona.També, cal destacar que durant tot l’itinerari de la cursa i de la marxa hi haurà servei d’avituallament a diferents llocs, així com assistència mèdica i un servei de rescat.

Itinerari

La sortida serà pel Camí de la Tàpia en direcció al riu Canaletes, que és el “Punt més baix del recorregut”, cota 350; després de creuar el riu, es dirigiran cap al Barranc dels Cubars al mateix Canaletes.

La cursa i la marxa continuaran juntes, remuntant en desnivell positiu pel costat esquerre del barranc seguint la sendera fins a creuar el Camí del Mas de Sotorres, on més endavant es creuarà al costat dret del mateix barranc.

Es seguirà remuntant fins trobar el primer avituallament al km. 4., i seguiran avançant per un camí de terra fins el Mas de Pixantó, on a un km. la sendera els portarà al lloc de l’accident, també anomenat zona 0.

Just allí es separen els camins dels dos recorreguts: la cursa farà un cercle fins a tornar a la zona 0 on tornarà a coincidir amb el de la marxa. Aquest tram de cursa es perllonga uns 5 km. més amb uns 600 m de desnivells, tant positius com negatius.

Després de la Zona 0, la cursa ascendeix pel canal de Puntes Roges, amb cingleres i crestes molt verticals, d’un 45% de desnivell de mitjana.

Ascendiran vers a la capçalera del barranc de Cubars on per un seguit de tarteres pujaran a la Mola dels Atans 1059 m, el cim més alt de la cursa. Després, seguiran la sendera marcada fins a la Font d’Horta, cota 955 m, fins al segon avituallament.

A partir d’aquí comença un fort descens, passant pel Pujador de Valero, amb llocs molt tècnics ben senyalitzats. El descens continuarà fins al Racó de Sagalet, i després d’un petit ascens tornaran a la Zona 0 on els camins de marxa i cursa es tornen a ajuntar fins l’arribada.

Seguiran per la sendera fent un petit tram de baixada tècnica i arribaran a una pista que els portarà al primer avituallament i d’allà repetiran tot el recorregut fins arribar a la sortida, baixant pel costat del Barranc dels Cubars fins a Canaletes, on pujaran pel Camí de la Tàpia fins a l’arribada.

Inscripció

El preu d’inscripció és de 15 € per als no federats i de 12 € per als federats. Pots registrar-te aquí: https://runedia.mundodeportivo.com/inscripcio/201955126/

Aquestes activitats estan organitzades per la Fundació Pau Costa amb la Col·laboració de l’AE Cara NordRunedia i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan.

X.S. Blog Horta 10

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close