14.3 C
Amposta

“Hem perdut lo tren” compta amb el suport de les principals organitzacions ebrenques

Trens Dignes i Diàspora Ebrenca, entitats promotores de la campanya, es mostren satisfetes pel suport rebut durant els dos primers mesos de campanya i anuncien properes actuacions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La campanya “Hem perdut lo tren”, que encapçalen les entitats Trens Dignes i Diàspora Ebrenca, i que reclama restablir el servei de tren ràpid que connectava Tortosa i l’Aldea amb Barcelona abans de la pandèmia, ja compta amb el suport de les principals organitzacions socials i econòmiques de les Terres de l’Ebre.

Des que es va iniciar la campanya, fa dos mesos, les dues associacions s’han reunit amb diverses organitzacions del territori que han mostrat interès per la iniciativa i algunes ja han formalitzat la seua adhesió al manifest. En aquest sentit, els representants de la campanya s’han reunit amb la Cambra de Comerç, ADEDE (Associació de Dones Empresàries, Directives i Emprenedores de les Terres de l’Ebre) i la Intercol·legial de Col·legis Professionals de les Terres de l’Ebre, en l’àmbit empresarial i professional. A nivell sindical, Trens Dignes i Diàspora Ebrenca també han mantingut trobades amb CCOO, UGT, USOC, CGT, USTEC, CATAC i IAC; mentre que a nivell social s’han reunit amb la Plataforma per la Defensa del Transport Públic (PTP), la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Vaga Feminista, Òmnium Cultural o LGBTebre. A nivell acadèmic, la iniciativa també s’ha treballat amb la Càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

“El tren Avant Tortosa-L’Aldea-Barcelona va ser el darrer tren de qualitat que cobria en menys de dues hores el trajecte entre el sud de Catalunya i Barcelona. Es va retirar menys de dos mesos després de la seua posada en funcionament, sense haver pogut establir una avaluació seriosa del seu impacte. Ens cal que torni ara més que abans degut al nou context social que origina la introducció del teletreball amb la sortida de molta població de l’àmbit metropolità”, assenyala Jordi Arrufat, membre de la Diàspora Ebrenca. Al seu torn, Cinta Galiana, membre de Trens Dignes, destaca la necessitat que retorni el tren i també el fet de tenir una estació realment intermodal a L’Aldea. “Contràriament, acabarem perdent aquesta estació. Correm el perill que s’acabi convertint en un baixador”.

Les properes setmanes s’iniciarà la segona fase de la campanya per reclamar el servei de tren ràpid i membres de les dues entitats es reuniran amb els consells comarcals de les quatre comarques ebrenques i els principals ajuntaments del territori. Paral·lelament, s’ha començat a treballar una compareixença al Parlament, que compta amb el suport inicial dels parlamentaris de les Terres de l’Ebre.

El formulari web per adherir-se al manifest es manté actiu a diasporaebrenca.org/hemperdutlotren, des del qual es recullen les adhesions individuals i col·lectives.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -