14.3 C
Amposta

Gas Ibérica situarà a Flix la central d’emmagatzematge i distribució a Espanya creant una vintena de llocs de treball

L'empresa invertirà 5MEUR per habilitar el centre a les instal·lacions d'Ercros i donarà feina a una vintena de persones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La primera empresa que aterra al complex químic d’Ercros a Flix (Ribera d’Ebre) és el grup Gas Ibérica. Pertany al consorci francès Gazechim i habilitarà, en 4.000 metres quadrats del polígon químic, el seu centre d’emmagatzematge i distribució a tota la península ibèrica, Balears i Canàries. Es portaran de França a Flix productes de potabilització i dessalinització de l’aigua (un sector amb un gran creixement i demanda), i altres que per al sector farmacèutic, la refrigeració i climatització, i el comerç i la llar en general. La inversió prevista és d’uns 5 MEUR i es crearan fins a una vintena de llocs de treball. Gas Ibèrica és la primera empresa que arriba amb el pla de reindustrialització de l’Ajuntament de Flix i la Generalitat.

El director del grup Gas Ibérica, Diego García, ha agraït les “facilitats” que l’empresa ha trobat a Flix i també amb Ercros, propietària del complex químic on ha tancat enguany les últimes fàbriques de producció després de més de cent anys de funcionament del polígon químic. García ha detallat que Gas Ibérica comptarà amb unes instal·lacions de 4.000 metres quadrats dins del complex on situaran el seu centre d’emmagatzematge i distribució a Espanya i Portugal.

Els productes es continuaran fabricant a França i es transportaran envasats fins a la Ribera d’Ebre. El desplegament es farà en dues etapes, la primera fase a partir d’aquest estiu, en la qual es preveu invertir més de dos milions d’euros i crear vuit llocs de treball. La segona fase, amb l’arribada de nous productes, una inversió de prop de tres milions d’euros més i la contractació d’uns deu treballadors més, es preveu que estarà acabada i amb la planta “a ple rendiment” en el segon semestre de l’any que ve. Gas Ibérica no descarta que el projecte pugui créixer en un futur i ampliar les seves instal·lacions a Flix.

Projecte d’atracció

Amb el que es confia des de l’Ajuntament de Flix i la Generalitat és que l’arribada de Gas Ibérica sigui la primera implantació industrial de moltes al polígon químic, una “molt bona notícia” i “els primers dels fruits” de la taula de reindustrialització que es va posar en marxa fa anys a Flix amb la reducció de l’activitat d’Ercros i la possibilitat que l’empresa química marxés, com ha fet aquest 2023 amb el tancament de les últimes línies de producció.

L’alcalde Francesc Barbero ha recordat que calia “mantenir l’activitat” al complex per poder aconseguir la reindustrialització i reconversió de l’espai que abandona Ercros i ha celebrat que gas Ibérica prengui el relleu. “Volem que el nostre futur tingui el component industrial com a primera font d’ocupació i estem d’enhorabona”, ha dit el batlle.

El conseller Torrent ha recordat que el creixement de la indústria és important per al municipi de la Ribera d’Ebre, però és també un objectiu de país, amb la fita marcada d’arribar al 25% del PIB industrial el 2030. “Som conscients que és un sector tractor del conjunt de sectors i activitats econòmiques i que genera llocs de treball de qualitat, arrelats al territori i amb un alt component innovador”, ha reivindicat el conseller d’Empresa.

Tot i no ser “un pas definitiu”, donar una segona vida al polígon del Flix comença amb l’arribada del consorci francès, segons Torrent, i “va en la línia” d’allò que el Govern vol per al municipi. “És important pel que genera directament i pel que anticipa”, ha dit. “Permetrà als veïns tenir futur lligat al sector químic, clau des del punt de vista de desenvolupament actualment, però que ho serà molt més en els pròxims anys quan es relacioni amb l’àmbit energètic”, ha afegit.

En aquest sentit, el conseller ha reconegut que hi ha projectes de producció d’hidrogen verd sobre la taula, que afecten també la Ribera d’Ebre i les Terres de l’Ebre, però s’ha mostrat “caut i prudent” a parlar-ne fins que no “estiguin tancats”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -