EbreEconomiaNotícies

[Galeria d’Imatges] Els esturions del LIFE MIGRATOEBRE surten de Burdeus cap a la Ràpita

Arribaran el 5 de març a les 11 de la nit

L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) està gestionant el trasllat de quatre esturions europeus procedents de Burdeus, (França), juntament amb l’Associació de conservació francesa MIGADO i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

El viatge ha començat des del centre de conservació de St Seurin-sur l’Isle i arribarà a Sant Carles de la Ràpita, on s’ha preparat unes instal·lacions perquè els peixos puguin ser estudiats en la seva aclimatació i adaptabilitat.

El viatge és de 700km.  i es calcula que arribaran aquesta nit a les 11.  Per aquest trasllat  s’ha organitzat un camió aclimatat a -2 ºC, amb dos tancs de 2,5m de diàmetre i una capacitat de 3.000l. d’aigua. Els esturions van acompanyats per uns tècnics que supervisaran en tot moment el nivell de salinitat, d’oxigenació de l’aigua i de l’espai, per a què els peixos no pateixin cap mena d’estrès.

Un cop arribin a les instal·lacions de l’IRTA a la Ràpita, s’ha disposat de tancs d’aigua de 62 m3, on romandran 30 dies abans de la seva exposició pública. Els exemplars hauran d’estar aïllats per estudiar els seus hàbits alimentaris i comprovar les seves condicions d’adaptabilitat, ja que la salinitat de l’aigua evolucionarà del 20% al 35%, en 15 dies.

Aquesta serà la primera fase del projecte MigratoEbre per obtenir dades i esbrinar si l’esturió europeu pot tornar al riu Ebre, quatre dècades després.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close