Florette ha presentat el seu centre de producció de les Terres de l’Ebre, destinat a satisfer la demanda de vegetals frescos, nets, tallats i envasats a l’àrea del Mediterrani. El centre, situat en una parcel·la de 49.000 metres quadrats al Polígon Catalunya Sud de Tortosa i l’Aldea, va entrar en funcionament el juny de 2021 i recentment ha estat ampliat, fet que ha permès l’enfortiment de la seua capacitat productiva.
D’aquesta manera, Florette ha duplicat el seu volum de producció, arribant a les 6.000 tones de vegetals a l’any, la qual cosa es tradueix en 24 milions d’unitats d’amanides i altres verdures envasades. “Des de Florette volem contribuir amb la nostra activitat al desenvolupament econòmic i social de les zones en les quals estem implantats. En aquest sentit, ens complau estar presents a les Terres de l’Ebre i a més poder satisfer la demanda dels nostres productes frescos per part del mercat local. Aquesta és per a nosaltres una àrea clau i amb aquest centre de producció reforcem el nostre compromís amb la zona”, afirma Jorge Moreno, director general de Florette.
El centre s’ha ampliat en 650 metres quadrats ocupant en l’actualitat un total de 6.300 metres quadrats. D’aquesta manera s’ha augmentat la capacitat d’envasat, amb dues noves envasadores i una línia flexible per a sèries curtes. El centre de producció incorpora a més un segon sistema de visió artificial, com ja existeix en altres línies, així com un mòdul de tall d’escaroles que permet incrementar la capacitat de la línia i ampliar la gamma amb productes que incorporin escaroles, i altres varietats.
L’acte de presentació ha tingut lloc en el mateix centre de producció de Florette Terres de l’Ebre i ha comptat amb la presència d’Albert Castellanos, Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joan Sabaté Borràs, Subdelegat del Govern a Tarragona, Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa i Xavier Royo, alcalde de l’Aldea, així com representants d’altres institucions que han mostrat el seu suport a aquest projecte.
Aportació a l’ocupació en la zona
El centre de producció va començar la seua activitat amb 75 empleats i, un any després de la posada en marxa, l’empresa navarresa, especialitzada en vegetals frescos i llestos per consumir, ha ampliat la plantilla fins als 130 empleats. Aquesta xifra se suma als més de 1.800 treballadors que formen part de l’equip humà de Florette en diferents zones d’actuació repartides per tot el territori nacional.
La inversió total al centre és de 15 milions d’euros. Situat en el polígon Catalunya Sud de Tortosa i l’Aldea, aquest centre de producció s’uneix als ja existents a Navarra, Toledo, Múrcia i Canàries.
Un centre eficient i sostenible
La sostenibilitat, un dels eixos estratègics de Florette, juga un paper fonamental en el centre de Terres de l’Ebre. Situat en un reconegut entorn natural com és el Delta de l’Ebre, el centre està construït sota el concepte d’indústria 4.0, essent capaç d’aconseguir una major eficiència dels recursos i una millor adaptació a les demandes. Amb l’objectiu de reduir consums, el centre treballa amb un model de recuperació d’energia amb la finalitat d’obtenir la màxima optimització en l’ús d’aquest recurs. D’altra banda, en els pròxims mesos es durà a terme un projecte per a l’autoconsum energètic mitjançant la producció d’energia solar fotovoltaica en el mateix centre.
“Després de gairebé any i mig en funcionament, el balanç és molt positiu, ja que hem obtingut implantar-nos en una regió amb gran potencial econòmic. Prova d’això és que, a l’any d’iniciar la nostra activitat, hem ampliat la planta i no tan sols creem nous llocs de treball, sinó que la incorporació de nova maquinària ens permetrà duplicar el volum de producció amb la finalitat d’oferir un producte fresc i de qualitat en tots els racons de Catalunya”, conclou Álex Astruc Lasterra, director del centre de Terres de l’Ebre.
Redacció