14.3 C
Amposta

Flix rep 14.634 euros per fomentar la utilització d’àrids reciclats

Els diners provenen del Fons de Gestió del Cànon de Residus de la Construcció, un impost ecològic que impulsa mesures de minimització i valorització material d’aquests residus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Agència de Residus de Catalunya, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha resolt la convocatòria d’ajuts per a la utilització de l’àrid reciclat dels residus de la construcció amb marcatge CE en obres promogudes pels ens locals i empreses públiques municipals. En total, l’agència ha atorgat un milió d’euros a 23 ajuntaments que havien sol·licitat l’ajut. A l’Ajuntament de Flix, l’únic de les Terres de l’Ebre, s’han atorgat 14.634 euros. Aquest import permetrà gestionar i tornar col·locar al mercat 1.350,00 metres cúbics d’àrids reciclats, i en tot Catalunya més de 73.000 metres cúbics.

Els ajuts atorgats provenen del Fons de Gestió del Cànon de Residus de la Construcció, un impost ecològic que incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient i impulsa mesures de minimització i valorització material dels residus. Aquest cànon és un instrument econòmic que contribueix al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible dels residus de la construcció.

Valorització de runes i terres

Amb aquests ajuts es fomenta la reutilització, el reciclatge i la valorització de les runes i terres procedents de les obres, contribuint alhora a un desenvolupament sostenible de l’activitat de la construcció. Els àrids reciclats són el resultat del tractament del material inorgànic que prèviament s’ha usat en la construcció, provinent d’un gestor autoritzat. La seva reutilització compleix els principis de l’economia circular, ja que evita noves extraccions, amb l’estalvi i els beneficis ambientals que comporta.

Per demarcacions, els ajuts s’han distribuït de la següent forma als ajuntaments: Barcelona, 2; Camp de Tarragona, 5; Catalunya Central, 7; Girona, 2; Lleida, 6; i Terres de l’Ebre, 1, l’Ajuntament de Flix.

L’aplicació dels àrids reciclats en obres és una pràctica emprada des de fa anys. Un compromís vers aquest desenvolupament d’una societat cada cop més sostenible, és l’establiment normatiu (Llei 5/2020, de 29 d’abril) que els projectes de construcció d’obra pública i d’obra privada han de determinar l’ús d’àrids reciclats procedents de la valorització de residus de la construcció i la demolició en un percentatge mínim del 5% en pes sobre el total d’àrids previstos.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -