Agenda

Flix commemora el 80è Aniversari del final de la Batalla de l’Ebre

Flix inicia aquest 16 de novembre els actes per commemorar el 80è Aniversari del final de la Batalla de l’Ebre. S’inicia just en aquesta data,

Flix inicia aquest 16 de novembre els actes per commemorar el 80è Aniversari del final de la Batalla de l’Ebre. S’inicia just en aquesta data, ja que fou precisament durant la matinada del 16 de novembre de 1938 quan els últims contingents de l’exèrcit de la República, culminant la maniobra de replegament, travessaven el pont de ferro instal·lat a Flix, pont que seria dinamitat tot seguit. Aquest fet representava el punt i  final de la Batalla de l’Ebre.

A les 12h d’aquest divendres, al Castell Nou, hi haurà l’acte institucional en record de tots els combatents i les víctimes civils de la Batalla de l’Ebre. Hi està prevista la presència de la directora general de Memòria Democràtica Carme Garcia Suárez. Hi haurà tot seguit la descoberta d’una placa en homenatge als pontoners de l’exèrcit de la República, realitzada amb la col·laboració del grup de recerca Didàctica i Patrimoni (DIDPATRI) de la Universitat de Barcelona. Així mateix, es farà la inauguració i visita del nou espai de trinxeres recuperat al pla del castell i, a l’interior, de la nova exposició permanent “El Castell Nou, de la tercera carlinada a la Batalla de l’Ebre”. Els actes del matí es clouran amb un tast de vermuts per a tots els assistents.

A la tarda, a Ca Don Ventura, per finalitzar els actes de divendres, s’impartirà la xerrada “La Guerra Civil a Flix, que anirà a càrrec de Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d’Història Contemporània i degà de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili. La xerrada versarà sobre els antecedents de la guerra a Flix, la creació del comitè de milícies durant els primers dies del conflicte, la vida durant la guerra, la Batalla de l’Ebre i el primer franquisme. Tanmateix, cal recordar que és l’última xerrada programada dins les X Jornades de Patrimoni Històric.

Altres actes

Per al dissabte 17 de novembre s’ha organitzat la representació teatral de “Març del 38” a càrrec de Flexus Teatre al Cinema de la Unió a les 19.30h. Per dissabte 24 de novembre en aquest mateix espai es projectarà el documental “El Periple” de Mario Pons. Finalment, l’últim acte serà el diumenge 25 de novembre a les 11h es durà a terme la recreació històrica amb aviació inclosa, al Passeig de l’Ebre.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close