EbreNotícies

Festival Deltebre Dansa presenta una programació per a tota la família

Del 8 al 21 de juliol el Festival Deltebre Dansa celebrarà la seva 15a edició amb el bo i millor de l’avantguarda de dansa i circ internacional al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un dels paratges més singulars de Catalunya.

El Festival acollirà una completa programació de circ i dansa contemporanis per a tota la família així com una desena de tallers d’iniciació gratuïts per a totes les edats.

Entre el 8 i el 21 de juliol el municipi de Deltebre es convertirà en l’epicentre de les arts del moviment gràcies a la 15a edició del Festival Deltebre Dansa. Durant dues setmanes la cita oferirà 48 espectacles de dansa i circ contemporanis d’alt nivell i d’arreu del món a diferents espais de la població, situada al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre. 

En aquesta edició es podran veure propostes de dansa i circ d’avantguarda molt diferents tant a escala nacional com internacional. Destaquen els espectacles de la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, recentment guardonada amb el premi Max, la companyia granadina de circ Vaivén Circola parella grega-moçambiquesa de dansa Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto o la companyia de circ francesa La Contrebande. 

El Festival no oblida els més menuts de casa i és per això que ofereix una completa programació familiar encapçalada per l’espectacle Do Not Disturb. No Molestar, de Vaivén Circo i  Flaque, de la companyia francesa Defracto. Un altre dels plats forts del festival pel que fa a la programació familiar seran els múltiples espectacles de la Nit Solidària i del Circ i els del Circuit ‘Deltebre, atracció natural’. Durant la cloenda també es podrà gaudir de l’espectacle Bal Trap, de la companyia La Contrebande, i concert de Bemba Saoco.

Per altra banda, durant els 15 dies del festival hi haurà tallers de dansa i circ per a tots els membres de la família. Des de tallers de dansa contemporània per a nens fins a tallers d’afro-fusion o twerking passant per classes de circ contemporani o de Quigong per a la gent gran.

Deltebre Dansa, moviment al cor del Delta de l’Ebre

Deltebre està situat en un paratge natural idíl·lic, en ple Parc Natural del Delta de l’Ebre. Durant el Festival, la natura, la gastronomia i les tradicions es conjuguen amb les arts del moviment per oferir una experiència intensa, lúdica i singular.  A més de veure propostes de dansa i circ contemporani d’alta qualitat, el patrimoni natural que envolta Deltebre permet combinar els vespres culturals amb altres activitats diürnes com passejades a cavall, fer caiac per l’Ebre, banyar-se a la desembocadura o delectar-se amb la gastronomia local.

Sota la direcció artística de Roberto Olivan, el Festival -que va començar amb només 12 assistents i 5 professors- s’ha consolidat com una Meca de les arts escèniques que ofereix la possibilitat de generar un intercanvi cultural i integració entre el paisatge, el moviment i les persones. Avui en dia és una de les fites culturals més insòlites i destacades de l’àmbit internacional on ballarins de tot el món tenen l’oportunitat de submergir-se durant 15 dies en les arts del moviment i d’experimentar llenguatges molt diferents en un mateix espai.

El Festival Deltebre Dansa ha estat seleccionat com un dels 24 festivals d’Europa que opten als Premis EFFE 2019-2020 de l’Associació Europea de Festivals. Es tracta d’un guardó que premia l’excel·lència artística, l’impacte positiu en el territori i la generació de cooperacions culturals. En total, s’han presentat 715 festivals, dels quals se n’han seleccionat 24 candidats finalistes, d’entre els quals s’escollirà un guanyador i es donarà a conèixer el 26 de setembre al Palau de Belles Arts de Brussel·les. El Festival Deltebre Dansa és l’únic esdeveniment de l’estat espanyol que opta al guardó. Les diferents candidatures finalistes es poden consultar fent clic en aquest enllaç , a través del qual la ciutadania també pot votar quin és el festival que es mereix el guardó.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close