14.3 C
Amposta

‘Femme in Arts’ reuneix més 800 persones en una edició dedicada a la relació entre les emocions i el gènere

Lo Pati d'Amposta ha acollit espectacles de dansa, teatre, videoassaig, recitals i diàlegs per reflexionar sobre el feminisme i les emocions proscrites o inexpressades

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Després de quatre dies d’activitats, ahir diumenge a la tarda va tancar la sisena edició del festival Femme in arts. Una edició que ha congregat més de 800 persones en les nou propostes artístiques i amb mirada de gènere programades des de Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre. Ha estat una proposta transversal, que ha permès gaudir de dansa, teatre, videoassaig, poesia i diàlegs per reflexionar sobre les emocions proscrites i inexpressades. 

“L’objectiu d’aquest festival és fer visibles a escena totes les dones que treballen en l’àmbit de l’art, però també les violències que pateixen les dones cada dia. En altres edicions ho hem fet a través d’eixos temàtics com la maternitat o la sexualitat. Enguany hem articulat la programació al voltant de les emocions”, va explicar Aida Boix, directora de Lo Pati. “Emocions proscrites com la ràbia, sovint s’activen per por i fins i tot s’hereten. El cos pot arribar a expressa el malestar i emmalaltir. Per això espais compartits com els que promou el Femme in arts poden ser reparadors per a moltes dones” va comentar la comissaria del festival Anna Zaera.

Cyberexorcisme / @andrei.moldovan.am

El festival va començar dijous amb un debat sobre Projectes culturals descentralitzats amb perspectiva de gènere amb la participació de dones que contribueixen a crear noves narratives des de la cultura i en indrets tradicionalment lluny dels grans centres urbans: Anna Giribet (Fira Tàrrega), Aida Bañeres (Dones reals), Pepa Plana (pallassa) moderades per Neus Barberà (Surtdecasa). També es va poder veure l’espectacle de dansa Cyberexorcisme sobre com les xarxes socials poden servir per compartir, subvertir i expressar l’exhibició pública i el debat sobre dels cossos femenins.

El certamen es va inaugurar oficialment divendres, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones. I ho va fer amb l’espectacle A String Section de la companyia anglesa Reckless Sleepers. Dirigit per la performer Leen Dewilde, la proposta va abordar una de les emocions inexpressades que articulen el festival: la ràbia. I ho va fer al voltant d’un senzill conjunt de sis cadires, sis dones i sis xerracs, amb una escena que es va veure alterada per la ràbia de les protagonistes.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -