El racó de l'economista

Ezentis, els bous des de la tribuna

Una de les premisses més important per no perdre en borsa és sens dubte que mai s’ha d’anar contra la tendència del preu de l’acció. En poques paraules, si un valor té tendència a la baixa, millor no ser el primer en entrar fins que aquesta canviï. Perquè la probabilitat que et faci un forat a la cartera és del 90% de possibilitats. La realitat demostra que el que avui sembla barat demà és caríssim i l’endemà ja ni pensar-ho.

Un dels valors que actualment està en una tendència baixista i no hi ha manera que surti del pou és Ezentis. Anteriorment més coneguda per Avanzit i antigament Radiotronica. Una de les seves èpoques daurades fou en l’època que estaven de moda les empreses conegudes com a “punt.com”, a finals del segle passat. En aquells temps era dirigida per la mà del financer, Javier Tallada. Davant la moda tecnològica començà a pujar com les bombolles de cava fent les delícies dels petits inversors. El cert és que en aquella època, Javier Tallada, tenia estrella i bon ull per invertir. Després va explotar la bombolla tecnològica i Avanzit va caure en picat atrapant a milers d’accionistes i fins i tot canvià el nom per Ezentis. D’això fa vint anys i el valor actualment encara navega en el pou de les lamentacions.

La veritat que l’any 2019 semblava la recuperació del valor del preu d’Ezentis. Els resultats trimestrals donaven resultats positius. Això sí, un gran deute en el seu balanç frena a molts d’inversors per comprar accions d’aquesta companyia. A tot això, fa poc dies, la seva filial Argentina presentava suspensió de pagaments. I és que encara que només representa el 2% del grup Ezentis, amb la tendència negativa que té el valor, el millor que es pot fer és veure els bous des de la tribuna. Almenys, fins a la presentació de resultats de l’exercici 2019.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close