14.3 C
Amposta

Exposició “Aquí hi ha tela!”, un passeig per la indumentària del segle XX, a Tivenys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una nova exposició arriba a Tivenys. “Aquí hi ha tela!” es podrà visitar a la sala d’actes de l’ajuntament tot el mes de novembre en horari d’oficina. Aquesta mostra permet endinsar-se en un recorregut per la història de la indumentària de Catalunya. Un viatge per aquesta història que mostra l’evolució i la diversitat dels vestits, tradició i història del gran llegat de la indumentària al país.

La indumentària de les persones ens acosta a les formes de vida d’una comunitat. El vestit esdevé una expressió de pertinença i d’identitat col·lectiva, a més de mostrar la posició de l’individu dins la societat. La forma de vestir de les persones segons l’indret i en cada moment històric comporta l’ús de peces que cobreixen del cap als peus: des de les gorres i barrets fins a les espardenyes i sabates.

L’aparició de la fotografia al segle XX, permet copsar la riquesa i la complexitat de la indumentària. Les càmeres documenten tota mena d’aspectes de la vida diària, del joc al treball, de l’escola a la festa, de la religiositat als moviments socials. Les fotografies conservades ens mostren des de les romanalles de vestits propis del tombant del 1800 a l’actualitat. L’exposició és el resultat  de la col·laboració de la Diputació de Tarragona i el CIMIR (Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus).

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -